Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Enormt biljettryck inför Sveriges playoff: "Det här är ju unikt"

Varken playoffmotstånd eller datum är satt för det svenska landslaget – men redan nu kan man konstatera att en publikfest på Friends Arena är att vänta. – Det här är ju unikt, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Sverige är klara för spel playoff till VM i Ryssland. Men det är ännu inte klart vilket motstånd – eller ens matchdatum – som gäller för Janne Andersson och hans landslag.

En sak är dock så gott som säker; det kommer bli en rejäl publikfest på Friends Arena.

– Vi har ju haft förköp för föreningar samt supporterklubbar och vi kan ju konstatera att klacken är redan nu slutsåld. Det är ett väldigt stort tryck och i dagsläget har vi sålt omkring 15000 biljetter, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på Svenska Fotbollförbundet.

Vad tänker du kring den siffran?

– Det är mycket. Jag tror att när vi släpper biljetterna för alla så kommer de att ta slut ganska snabbt. Så vill man ha biljetter bör man nog hänga på låset.

Under VM-kvalet mot Luxemburg blev det publikrekord på Friends Arena när 50 022 beskådade den blågula krossen.

LÄS OCKSÅ: Svensk jättekross – playoffplatsen i ett järngrepp

"Det här är ju unikt"

Oavsett vilka Sverige ställs mot tror Lena Danielsen på ännu en folkfest på nationalarenan.

– Det kommer kanske inte bli en lika stor publiksiffra, eftersom det kommer krävas mer platser till press och säkerhetsavspärrningar. Men trycket är stort, det är det och jag tror nog det kommer bli slutsålt.

Vad säger detta?

– Det här är ju unikt eftersom vi aldrig släppt förköp innan en match varit spikad så, men svenska laget är hett. Det spelar ingen roll vilka vi möter.

Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand gläds åt det stora intresset, men slår redan nu fast att det inte blir något nytt publikrekord i playoff.

– Det beror på att Luxemburg bara kom med 100 personer och att vi inte behövde göra så mycket avgränsningar då. Det kommer bli utsålt, mellan 49 och 50 000, men det skall mycket till för att det skall bli publikrekord, säger han.

Publikrekordet på Friends Arena 50 022 från VM-kvalet mot Luxemburg. 

Lottningen kommer att ske under tisdagen 14:00, biljetterna kommer att släppas direkt efter – tidigast 16:00. Motstånden det står mellan är; Italien, Schweiz, Danmark och Kroatien.