Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvalls skada värre än befarat - kan missa Karabach-returen

IFK Göteborg hade förhoppningar om att Gustav Engvalls knäskada skulle vara läkt till söndagens match mot Hammarby. Men anfallaren åker inte med till Stockholm - och kan missa även returen mot Karabach på torsdag. - Det är jobbigt när man hoppas på saker så blir det inte riktigt så, säger han.

Det var i bortamötet med Jönköping Södra som Gustav Engvall haltade av Stadsparksvallen strax innan halvtidspausen. En smäll mot höger knä tvingade 20-åringen till byte. Sedan dess har ölänningen rehabtränat och inte tränat med övriga truppen. 

På lördagens träning joggade han och tränade intervaller vid sidan av Kamratgårdens plan. Än har han en bit (Det kan vara tre dagar, det kan vara en och en halv vecka, säger sjukgymnast Fredrik Larsson) kvar till match. 

- Det är ganska okej. Jag har fortfarande några procent till match. Jag kan springa ganska hårt som vanligt och fysiskt sätt så är jag där. Men jag måste kunna göra allt max, säger han. 

Hade problem i fjol

Även förra säsongen oroade en knäskada anfallaren. Den gången missade Engvall delar av vårsäsongen - men kom tillbaka i fint slag under säsongsavslutningen. Den här skadan känns inte lika allvarlig. 

- Jag kommer ihåg 2015 när jag spelade första matchen med knäskada, det vill jag inte göra om. Jag tar det lugnt och blir helt bra istället, säger han och fortsätter:

- Det är alltid lite jobbigt med knän men samtidigt är det här inget allvarligt, så egentligen är det inte så farligt. 

Kan missa Karabach

Med den mycket viktiga Europa League-matchen mot Karabach runt hörnet - matchen i Azerbajdzjan spelas på torsdag - håller han tummarna att knäet har läkt tillräckligt tills dess. Fredrik Larssons skadeuppskattning, tre dagar till en och en halv vecka till 100 procent, betyder att Gustav Engvall mycket väl kan missa drabbningen. 

- Jag vågar inte tänka så långt, torsdag är väl rimligt. Det är 50-50 om jag kan vara med där, säger han. 

Är du orolig?

- Nej, jag håller mig i bra form. Det är klart man vill spela varje match men man ska inte gå in i något när man inte är riktigt hundra. Jag krigar på så gott det går, det är inte så länge kvar nu.