Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvall rasade – utskälld av Lennartsson

IFK Norrköping tog ledningen mot Blåvitt och en bit in i andra halvlek ville Jörgen Lennartsson formera om sitt lag. Han bytte ut Gustav Engvall. Det gillade inte anfallaren -som reagerade kraftigt. – Det var kanske lite överdrivet, säger Engvall.

IFK Göteborg hade det tungt hemma mot IFK Norrköping. Bara fem minuter in i andra halvlek drev Arnor Traustason sig förbi Thomas Rogne och krutade in 0-1 i John Alvbåges högra hörn. Ett klassavslut från Norrköpingsmittfältaren. 

I ett försök att komma tillbaka in i matchen valde Jörgen Lennartsson att göra några förändringar. Bland annat bytte han ut Gustav Engvall i den 61:a minuten. Det gillade inte anfallaren som blev rasande.

Lika förbannad blev Jörgen Lennartsson - som dundrade "håll käften" innan han tryckte ned Engvall på avbytarbänken.

– Som spelare vill man spela så mycket som möjligt. Jag reagerade och det var kanske lite överdrivet. Jag påpekade att jag inte spelat så många minuter och jag vet att jag växer när jag får spela mer, säger Engvall.

Han fortsätter:

- Det var samma sak förra året, jag gjorde mål i två matcher och då fick jag spela. Sedan var det andra matcher då jag spelade bra men inte gjorde mål, då blev jag utbytt. Det är lite så. Men det är tränarens val och det får man respektera.

Du fick en åthutning av Lennartsson?

- Ja. Typ så.

Tobias Hysén kommenterar händelsen såhär:

– Det är inte bra. Så får man inte reagera. Men han är ung, han är frustrerad och han vill mycket. Det får vi inte ta ifrån honom, men det är klart att han måste tänka sig för lite.

Jörgen Lennartsson konstaterade efteråt att Engvall inte gillat att bli utbytt, men att de pratat ut om det efteråt.

Engvall själv är frustrerad över att inte få den speltid han behöver - och att formen inte riktigt vill infinna sig.

- Det finns mycket mer att hämta, säger han.

IFK Göteborg kvitterade genom Emil Salomonsson och matchen slutade 1-1.