Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvall om att spela OS: "Har varit ett mål"

På träningslägret i Smögen kom beskedet. Blåvitts anfallstalang Gustav Engvall klarade första hindret och finns med i bruttotruppen till OS. - Det är roligt, det var ett av målen inför den här säsongen, säger han till GP.

Från ett EM-febrigt Frankrike presenterade Håkan Ericsson sin 36-man starka trupp inför OS-turneringen i Rio senare i sommar.

Samtidigt, långt därifrån, i Smögen genomförde Gustav Engvall ett träningspass med IFK Göteborg inför omstarten av allsvenskan. Så det var via telefonen som anfallsstjärnan fick beskedet om att OS-drömmen lever.

- Det är så klart roligt. Nu är det ju några namn som ska bort, men det är klart att det är kul att vara med i första truppen, säger han.

- Jag har ju spelat mycket i U21, så det jag hoppades och trodde väl att jag skulle vara med.

LÄS OCKSÅ: TV: Hoppas på Engvall i OS: "Blåvitt är positiva"

Truppen ska bantas till 22 spelare i mitten av juli. Först då blir det klart vilka 18 spelare plus fyra reserver som får åka till Rio för att möta Nigeria, Colombia och Japan i gruppspelet.

- Chanserna finns absolut att jag är med då. Det har varit ett mål den här säsongen att få spela i OS. Men vi får se om en månad, säger Engvall.

Vad skulle det betyda för dig som fotbollsspelare att vara med i Rio?

- Framförallt att det är just OS, det händer inte så ofta att man får chansen att vara med där, så det skulle vara stort. Det är en bra erfarenhet att få känna på det.

LÄS OCKSÅ: Engvall om OS-motståndet: "Det blir jäkligt tufft"

För att Engvall ska få chansen krävs också att IFK Göteborg släpper iväg den unga talangen till landslaget.

- Vi har inte pratat om det så mycket så vi får se. Det finns inget speciellt beslut om det, säger Engvall.