Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvall om att missa avgörandet: "Det är hemskt"

Medan lagkamraterna spelar årtiondets viktigaste match för IFK Göteborg, sitter Gustav Engvall hemma i lägenheten och följer matchen. – Det var inte särskilt nära att jag åkte med, suckar Engvall.

Den 20-årige anfallaren har skadat ett ledband i knäet och har varit borta från spel i flera veckor. En sits han börjar bli lite van vid.
– Så är det. Man vill vara med på allt men ibland går det inte. Det är hemskt att sitta och titta på matchen hemifrån. Det är mycket värre än när man spelar. Men det var aldrig snack om att jag skulle åka med, säger Engvall.

Hur långt borta från spel är du?
– Bra fråga … ena dagen känns det väldigt bra och nästa inte alls. Det var inte särskilt nära att jag åkte med. Det går väldigt mycket upp och ner, det är dag för dag, säger han och fortsätter.
– Samma känsla var det 2015 när jag opererat mig, men nu är det mycket lindrigare.

Returmatchen mot Qarabag (IFK Göteborg leder med 1-0, efter första mötet på Gamla Ullevi) är en av klubbens absolut viktigaste matcher på väldigt många år. Nittio minuter skiljer IFK Göteborg från gruppspelet i Europa League och ett antal miljoner in på det ansträngda kontot.
– Det hade varit helt fantastiskt för hela klubben, för fansen, spelarna. Utmaningarna, matcherna, erfarenheten och sen även ekonomin som är viktig, säger Engvall.

Hur går det då?
– Vi har absolut chansen i och med resultatet i första, sen blir det annorlunda nu. Värmen och de har en liten fördel men jag hoppas att vi kan hålla igen och jag tror verkligen på oss. 100 procent.