Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvall längtar efter mål: "Antingen helvetet eller guld"

Frustration har präglat Gustav Engvall de senaste veckorna. Nu vill Blåvitts anfallstalang hitta målet och glädjen efter tre mållösa matcher. … – Antingen är det helvetet eller så är det guld, det handlar om små marginaler, säger han.

Även om han noterades för en assist var det en märkbart frustrerad Gustav Engvall som fick lämna Gamla Ullevi mållös mot Hammarby. 

Den senaste tiden har han missat frilägen, blivit offentligt utskälld av tränaren Jörgen Lennartsson och – tillsammans med bland andra Helsingborgs anfallsess Jordan Larsson – blivit uttagen till U21-landslaget. 

Men trots att hans mål mot Djurgården den 9 maj är det enda han gjort i årets allsvenska är Blåvitts talang inte orolig. 

– Det är ganska lugnt. Nu var det någon miss där senast. Hade jag gjort mål där och något assist till så hade det varit guld och gröna skogar, säger han. 

Stort spelmässigt övertag och 15 avslut mot mål resulterade i 2–1 mot Bajen senast. Det ger IFK Göteborg en självförtroendeskjuts inför Helsingborgsmatchen, som är den sista innan landslagsuppehållet. 

– Jag tar med mig att vi vann, en bra insats från alla tycker jag. Vi känns starka nu inför sista matchen, säger Gustav Engvall. 

Efter en något trög vår präglad av skador lossnade målskyttet och spelet under hösten 2015 för 20-åringen. Fem mål blev det totalt i serien i fjol. Tre av dem kom efter höstens landslagssamling – där Gustav Engvall ordnade poäng mot Spanien och var med och körde över Estland med 5–0. Landslagsspelet med U21 gav en putt i rätt riktning då – nu hoppas ölänningen på samma utveckling när Håkan Ericssons nya landslag samlas veckan efter matchen mot Helsingborg. EM-kval mot Georgien väntar för Sverige som inlett resan mot att försvara EM-guldet från förra sommaren starkt. 

– Det är alltid kul att vara med U21. Jag känner förtroende från Håkan och vi spelar en väldigt rolig fotboll där. Det blir en del lägen och man har roligt på plan på riktigt liksom, säger han.