Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Engvall har lämnat Blåvitts läger i Boden för att förhandla med en ny klubb. Enligt uppgifter till GP rör det sig om belgiska Mechelen. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Gustav Engvall har lämnat Blåvitts läger i Boden för att förhandla med en ny klubb. Enligt uppgifter till GP rör det sig om belgiska Mechelen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Engvall lämnar Blåvitts läger – på väg till belgisk klubb

I går tappade IFK Göteborg Sebastian Eriksson – nu står det klart att även Gustav Engvall försvinner i förtid. Anfallaren har lämnat Blåvitts träningsläger i Boden för att förhandla med en annan klubb – enligt uppgifter till GP rör det sig om belgiska Mechelen.
– Han har lämnat för att skriva på för en annan klubb, säger sportchefen Mats Gren till GP.

Gustav Engvall har under en längre tid gjort det klart att han vill lämna sin ägandeklubb Bristol City, varifrån han varit utlånad till IFK Göteborg under våren. Låneavtalet sträckte sig till slutet av juli men Blåvitt har varit medvetna om att det kan brytas om Bristol hittar en köpare – något som alltså nu skett.

Mats Gren vill inte uttala sig om vilken klubb det gäller:

– Han är inte vår spelare, säger han.

Men enligt uppgifter till GP ska Engvall vara i förhandlingar med belgiska klubben Mechelen, en klassisk klubb där Klas Ingesson och Kennet Andersson tidigare spelat. Förra säsongen kom de sist i belgiska högstaligan.

GP har sökt Gustav Engvall och hans agent Per Jonsson.

LÄS MER: Engvall tror på fortsatt karriär utomlands

Engvalls andra sejour i IFK Göteborg resulterade i tio matcher och ett mål – tappet av anfallaren innebär ytterligare en försvagning av en trupp som under gårdagen förlorade Sebastian Eriksson till grekiska Panetolikos. För Mats Gren och Poya Asbaghi är det bråda dagar att analysera förstärkningar inför transferfönstrets öppnande den 15 juli:

– Vi sitter självklart och tittar litegrann hur vi ska formera truppen och laget, säger Mats Gren och fortsätter:

– Vi vet att vi är tunna i försvaret men David (Boo Wiklander) är väldigt rutinerad, han skulle utan problem klara av Sebastians position, även Rasmus Wikström finns tillgänglig, även om han behöver känna på A-lagsspel lite mer. Vi har inte riktigt bestämt hur vi gör framöver.

Kommer Rasmus Wikström att erbjudas ett A-lagskontrakt?

– Vi har diskuterat om vi ska erbjuda honom det, om det inte blir nu i sommar kan det bli till vintern, säger Mats Gren.

Vem i truppen kommer att ta över kaptensbindeln efter Sebastian Eriksson?

– Det förs diskussioner om kaptensbindeln men jag vill inte gå in på det.

På lördag klockan 16:00 spelar IFK Göteborg sin sista match innan den allsvenska omstarten när de möter Bodens BK på Boden Arena. GP direktsänder matchen med sändningsstart 15:50.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.