Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Engvall knäskadad - skralt med anfallare

IFK Göteborgs forwardsuppsättning blir bara mindre och mindre. Gustav Engvall skadade knäet mot Jönköping och haltade av planen efter 45 minuter.

Sjukgymnasten Fredrik Larsson säger till IFK Göteborgs hemsida att åkomman som Gustav Engvall ådrog sig är en skada på insida lår, enligt IFK Götebrorgs hemsida. Anfallaren ska genomgå en MR-röntgen under måndagen tillsammans med försvararen, tillika lagkaptenen, Mattias Bjärsmyr. Mittbacken har dragits med krampkänning i vänster lår en längre tid sedan skadan mot Malmö.

GP har varit i kontakt med en företrädare för IFK Göteborg,  som säger att undersökningen förväntas ske på eftermiddagen, men kan även ske tidigare.

Med Victor Sköld såld till Örebro och Mikael Boman skadad sedan tidigare är det inte Sveriges bredaste anfallstrupp Jörgen Lennartsson har att bolla med. Därför kom skadan på Gustav Engvall olägligt.

- Vi får lösa det på ett annat sätt. Det är klart att det är speciellt när vi är i en viktig och intensiv period och att det då blir den ena efter den andra på samma position som blir skadad, säger Jörgen Lennartsson. 

- Det är sådär. Vi får ta reda på mer imorgon. Det är inte jätteallvarligt men det är svårt att säga. Det är inte korsbandet i alla fall, säger Engvall.

Det var i en situation på mittplan som 20-åringen fick en smäll mot höger knä. Han spelade vidare och blev vid nästa bollkontakt nedsparkad av en hemmaspelare. Engvall förblev liggande ett bra tag men kunde efter en stunds behandling halta över till bänken efter första halvlekens slut. 

- Jag tror jag är själv och då blir det ett motlägg mot en spelare. Jag sprang vidare och kände lite i knäet och sen skulle jag trycka ifrån i ett moment och då gick det inte, säger han.

Truppen i IFK Göteborg har en lätt träning på Kamratgården i eftermiddag 14.30.