Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Engvall kallas tillbaka till Bristol: "En förkrossad spelare"

Gustav Engvalls lån till Djurgården var klart till 99 procent. Då skadade sig Bristols anfallare Milan Duric – och hela affären kan spricka. – Vi har en förkrossad spelare här, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Expressen.

Allt var klart och Gustav Engvall hade börjat träna med Djurgården - men nu ser den förre IFK Göteborgs-anfallaren ut att få återvända till England. 

Bristol Citys tränare Lee Johnson har på klubbens twitterkonto kommenterat att Engvall kommer kallas tillbaka:

"Gustav kommer att kallas tillbaka från Sverige för att vi behöver honom med Milan skadad.", skriver klubben.

"Bästa vore om han kunde gå till en engelsk klubb"

Anledningen är att Engvalls anfallskollega Milan Duric skadats och väntas bli borta mellan tre och sex veckor.

"Gustav Engvalls chanser att gå på lån har påverkats av skadorna på Tammy och Milan. Jag tycker synd om Gustav. Det bästa vore om han kunde gå på lån till en engelsk klubb.", kommenterar Johnson på twitter.

"En förkrossad spelare"

För Djurgården, vars sportchef Bosse Andersson kämpat länge för att hitta en ersättare till sålda Michael Olunga, kom beskedet som en överraskning. 

– Vi var överens om att Gustav skulle spela i Djurgården, det var bra för alla parter. Sen har det hänt lite. Dels en olycklig skada vid första tidpunkten. Vi fick tillåtelse att Gustav kunde åka till Sverige och träna med oss, säger Bosse Andersson till Expressen och berättar att Engvall själv är besviken att han inte får återvända till allsvenskan.

– Vi har en förkrossad spelare här som blir chockad. Vi får självklart ta en diskussion med Bristol och bli uppdaterade på hur läget är. 

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.