Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Engvall-intresset har svalnat: "Kom aldrig upp i nivå"

Efter sin höstsäsong var Gustav Engvall eftertraktad på transfermarknaden i vintras. Under våren och sommaren har intresset svalnat, och Mats Gren känner inte till något intresse kring 20-åringen i nuläget. – Han hade ingen fantastisk vårsäsong, säger sportchefen till GP.

Flyttryktena kring IFK Göteborgs spelare är ständigt många, men så här långt av transferfönstret är det inte nära en försäljning av någon, enligt sportchefen Mats Gren.

Gren säger att han sällan har direktkontakt med klubbar kring IFK Göteborgs spelare, att det oftast är agenterna som sköter den kontakten. Däremot förde han nära samtal med Stoke i vintras gällande Gustav Engvall, och anfallstalangen spenderade ett par dagar på besök hos Premier League-klubben i mars.

Utlandsintresset för Engvall var stort efter hans formstarka avslutning på fjolårssäsongen, men sedan Stoke-besöket har intresset kring 20-åringen svalnat. Mats Gren har inte hört någonting från någon specifik klubb.

– Gustav hade ingen fantastisk vårsäsong, om man ska vara ärlig. Han kom aldrig riktigt upp på den nivån som han själv ville heller, och kanske framför allt han själv då. Därför har det inte varit mycket intresse nu. Det har inte kommit något till mitt bord, säger Gren.

Sportchefen poängterar att det ändå kan förekomma ett intresse kring Engvall, men betonar att det krävs mer än så för att något ska hända, och att europeiska klubbars scoutning av unga, tongivande spelare i Allsvenskan inte är något konstigt.

– Som hos många spelare har det ryktats om att många klubbar är här och tittar på honom. Men från det till att det blir något konkret är det en ganska bra bit, säger han.

Han är medveten om att Blåvitts spelare ständigt är flyttaktuella.
– Det har varit många klubbar här och vi vet inte alltid exakt vilka de är eller vilka spelare de tittar på, säger Gren.