Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Engström tillbaka i matchtruppen

Två månaders frånvaro är över – mot Norrby finns David Engström med i Öis matchtrupp igen.
– Jag har verkligen längtat, säger mittbacken.

Det var i bortamötet mot IFK Värnamo den 20 augusti som olyckan var framme för David Engström.

I en duell i samband med en frispark krockade mittbacken olyckligt med en motspelare – något som slutade med flera frakturer i ansiktet, operation och en lång tids skadefrånvaro för Öis målfarlige mittback.

Men nu, lite drygt två månader senare, har försvarsbjässen kämpat sig tillbaka.

När Örgryte på fredagskvällen reser till Borås för bortamatch mot Norrby finns 28-åringen med i matchtruppen.

– Det känns jättebra att vara tillbaka. Jag har varit med och kört fullt den sista tiden och har kommit in i det mer och mer för varje dag som går, säger Engström.

"Har verkligen längtat"

Han fortsätter:

– Jag har verkligen längtat. Det har varit segt att stå vid sidan av och se killarna spela och själv inte kunna vara med. Det är klart att det är jätteroligt att kunna bidra igen.

Hur har vägen tillbaka varit?

– Jag förstod tidigt att jag skulle bli borta rätt länge. Så man landade ändå ganska snabbt i att det skulle ta tid. Processen har gått bra. Det har gått precis som jag hade hoppats och tänkt. Jag är tacksam för all uppbackning jag har fått av alla runt omkring. Inte minst Sahlgrenskas kirurger, som har hjälpt mig på ett väldigt bra vis.

Är du redo att kliva in från start direkt, om det skulle bli så?

– Jag känner mig i bra form och jag är spelsugen. Det är väl det jag kan säga. Sedan får vi se hur mycket speltid det blir.

Kommer bära ansiktsmask

Sedan Engström kom tillbaka i träning igen har han spelat med en ansiktsmask. Den kommer han använda under återstående delen av säsongen.

– Det är lite en vanesak att ha den, men jag tycker att det känns bättre än vad jag hade trott. Jag trodde att jag skulle känna mig mer instängd och att mitt synfält skulle bli sämre, men jag tycker inte att det påverkar mig.

Under perioden som Västerås-sonen har varit borta har han fått se lagkompisarna blanda och ge på planen. Men på de tre senaste matcherna har det pekat uppåt med två segrar och ett kryss.

Något som gör att Öis placerar sig femma i tabellen med fyra omgångar kvar att spela.

– Jag tycker laget har skött sig bra medan jag har varit borta. Vi har en stigande formkurva och jag tror och hoppas att vi kan avsluta hösten på ett riktigt bra sätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.