Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

180706 Head coach Gareth Southgate of the English national football team at a press conference during the FIFA World Cup on Jul 6, 2018 in Samara.Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35498 Bild: LUDVIG THUNMAN

England hyllar Sverige: "Ett väldigt starkt lag"

Det är ett England som inte kommer tillåta sig själva att underskatta Sverige. Ett landslag som istället hyllar Sverige inför kvartsfinalmötet.
— De har bättre spelare än många ger dem cred för, säger Gareth Southgate

Många brittiska fans, journalist och experter jublade när det stod klart att det "bara" var Sverige som var sista hindret innan en semifinal för det engelska landslaget. Men spelarna och ledarna i det engelska landslaget har lärt sig sin läxa.

LÄS MER: Southgate trivs med fansens stöd

Någon chans att de engelska spelarna tar uppgiften för lätt finns inte.

– Vi möter ett väldigt starkt lag och jag har själv mött Sverige många gånger och det är alltid ett starkt lag med en stark identitet. Sen har Sverige bättre spelare än många ger dem cred för. Tittar du på deras resultat i kvalet när de slog Frankrike, slog ut Italien och slog ut Tyskland i VM så är det ett väldigt bra lag. Ett lag vi måste spela väldigt bra mot, säger den engelske förbundskaptenen Gareth Southgate.

Den engelske skyttekungen Harry Kane har ett marknadsvärde som överstiger hela den svenska truppens.

Något som enligt honom själv spelar mindre roll.

– Det har visat sig genom åren att jobba hårt och ha en tro som lag är det viktigaste. Folk tycker att vi är bättre som individer och spelar i större klubbar men i fotbollen spelar det ingen roll utan det är hur du spelar som lag som är det viktigaste. Sverige har varit fantastiska och det finns ingen anledning för oss att behandla dem annorlunda än något annat lag vi har mött tidigare i turneringen, säger han.

Vad säger du om det svenska landslaget?

– De är defensivt väldigt bra och kompakta. De har gjort det bra här och fått med sig bra resultat och de har inte massor av individuella spelare som sticker ut utan är som bäst som lag och håller ihop på planen. Det kommer att bli en väldigt tuff match.

– Deras statistik talar för sig själv. Men vi ska fokusera på oss och se vad vi kan göra för att bryta igenom deras försvar.

Är du förvånad över vilka lag som är kvar i turneringen?

– Jag tror inte att det så många trodde att de länderna som är här skulle vara här om jag är ärlig.

För Gareth Southgate är det ett skönt läge då endast Jamie Vardy är osäker på spel mot Sverige.

– Vi ska titta på honom under morgonen på lördag. Men han gjorde det vi hoppades även om han tränade lite utanför laget. Men alla andra tränade och är redo, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.