Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Engelska storklubben värvar från Real Madrid

Manchester City fortsätter att förstärka inför nästa säsong. Senast i raden att skriva på för den engelska storklubben är den brasilianske högerbacken, Danilo. – Jag är väldigt, väldigt glad att över att komma till Manchester City, säger han till klubbens hemsida.

Manchester City har inte legat på latsidan under sommarens transferfönster. Klubben har redan gjort klart med fyra värvningar. Nu har Manchester-klubben också gjort klart med en femte. Det är den brasilianske landslagsbacken, Danilo som värvas över från Real Madrid.

– Jag är väldigt, väldigt glad att över att komma till Manchester City, säger försvararen till klubbens hemsida.

Vunnit Champions League två gånger

Den 26-årige högerbacken värvades från Porto till Real Madrid inför säsongen 2015. Där blev totalt 55 matcher för klubben och vann bland annat ligan en gång och Champions League två gånger. Han har efter säsongen ryktats till flera andra storklubbar men till slut blev det alltså Manchester City som vann högerbackens underskrift.

– Det har varit intresse från andra klubbar, men det har alltid varit min ambition att spela för Pep Guardiola. Så fort jag fick reda på hans intresse, visste jag direkt att jag ville bli en City spelare.

Ansluter till försäsongslägret

Danilo som har representerat det brasilianska landslaget 15 gånger kommer att ansluta till lagets försäsongsläger i USA. Hans kontrakt med Manchester City sträcker sig fram till 2022.

– Jag kan inte vänta på att köra igång och jag ser fram mot att lära känna mina nya lagkamrater de närmaste veckorna.

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.