Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Engelsk fotboll skakas av drogskandaler

Den engelska fotbollen skakas av drogskandaler, engelska Daily Mail avslöjar nu att 13 spelare testats positivt för droger så som kokain – men skyddats av FA.

Det senaste kända fallet är Saido Berahino. Den 23-årige anfallaren öste in mål säsongen 2014-2015 men saknades i sitt West Bromwich under hela hösten.

För drygt en vecka sedan avslöjade Daily Mail att engelsmannen, som nu spelar i Stoke, varit avstängd efter att han åkt fast i ett drogtest.

Läs mer: Saido Berahino åkte fast i drogtest.

Enligt Daily Mail är dock Berahino är långt från ensam.

Enligt den engelska tidningen ska det röra sig om sammanlagt 13 spelare, mellan 2012 och 2016, som testats positivt för så kallade "recreational drug”, såsom kokain eller cannabis. Men som sedan skyddats av engelska fotbollsförbundet FA.

”FA har skyddat spelarna som fastnat för till exempel kokain och ecstasy med argumentet att det hjälper spelarna i deras rehabilitering”, skriver Daily Mail.

José Baxter (Everton och Sheffield United) och Wolverhamptonmålvakten Aaron McCarey är de enda spelarna som namngetts.

– Fotboll, rugby och cricket fokuserar på de olagliga drogerna och ger dem sedan ett ”tjänstefelsstraff” eftersom det egentligen inte är något dopningbrott. De vill att spelarna ska mogna och söka hjälp, sa den förre brittiske anti-dopningchefen Michele Verroken förra månaden efter att två rugbyspelare testats positiva för kokain.