En tvåa är målet

ANNONS
|

Förra veckans två Luca Zuffi-mål och Martin Ericssons efterföljande reducering har satt Häcken i en tydlig sits inför kvällens Europa League-kval mot FC Thun. Hisingslaget måste vinna matchen, och man måste göra minst två mål.

De tydliga förutsättningarna är dock ingenting som underlättat förberedelserna, menar Peter Gerhardsson.

– Nej, det kan jag inte säga. Jag hade hellre vunnit med 5–0 hemma. Det gäller att jobba åt båda håll och hitta en balans, det går inte att göra en tokoffensiv från början, säger han.

Två mål på bortaplan i Europa League-kval är annars ingen främmande bedrift. Det var precis vad Häcken lyckades med när laget i andra halvlek hämtade in 0–2 till 2–2 borta mot Sparta Prag.

ANNONS

– Det är klart, det är en faktor som visar att vi kan göra mål. Thun är dessutom ett lag som i serien spelat 2–2, 3–2 och 3–1 de senaste matcherna så det går att göra mål på dem. Kan vi få till någonting liknande, med en bra defensiv, kan vi fixa det här.

Dagens uppgift kan bli ännu svårare då det finns frågetecken kring Moestafa El Kabirs medverkan. Den allsvenske skytteligaledaren linkade av söndagens derby mot IFK Göteborg med en knäskada.

– Han tog det lugnt i på träningen, men det är inte längre knät han har ont i utan ryggen. Vi får avvakta till i morgon (i dag), säger Peter Gerhardsson.

Ledarstabens taktiska analys av det första mötet slog fast att Häcken gjorde en bra match, till dess att gästerna gjort sitt mål. Då blev Häcken-spelet för passivt.

Någon specialsydd mental förberedelse har dock inte behövts, menar Gerhardsson.

– Det jobbar vi med kontinuerligt hela tiden, det är det minsta problemet. Känslan i gruppen är positiv. Det har spelarna skött med självsanering, säger han och fortsätter:

– Hade vi förlorat med 2–1 mot Prag hade vi nog behövt jobba mer med den biten. Thun är ett lag vi känner att vi kan besegra.

ANNONS

Det krävs minst två mål av BK Häcken i kväll om deras äventyr i Europa ska få en fortsättning. Och laget var sammanbitna vid gårdagens träning på Arena Thun.

Vad: Andra mötet av två i Europa League-kvalets tredje omgång.

När: I kväll klockan 19.30.

Var: Arena Thun, i Schweiz.

Preliminär startelva Häcken: (4-2-3-1) Christoffer Källqvist – Björn Anklev, Fredrik Björck, Mohammed Ali Khan, Kari Arkivuo – Simon Gustafsson, Dominic Chatto – Mika Ojala, Martin Ericsson, René Makondele – Moestafa El Kabir.

ANNONS