Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Mino Raiola menar att det är en sorglig dag för världsfotbollen.

”En sorglig dag för världsfotbollen”

Zlatan Ibrahimovic meddelade i dag att han efter EM slutar spela med landslaget. Storstjärnans agent Mino Raiola menar att det är en sorglig dag för världsfotbollen. – Men en ännu sorgligare dag för svensk fotboll. Fotbollen kommer aldrig bli sig lik igen, säger Raiola till Expressen.

Vid en presskonferens i dag meddelade svenske lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic att den avslutande EM-matchen blir det sista han gör i landslaget. Därmed är en era snart över. Kanske redan i morgon kväll då Sverige möter Belgien. 

Reaktionerna har fullkomligt haglat sedan beskedet. Nu uttalar sig även Ibrahimovics agent Mino Raiola.
– Det är en sorglig dag för världsfotbollen men en ännu sorgligare dag för svensk fotboll. Fotbollen kommer aldrig bli sig lik igen, säger han till Expressen och fortsätter:

– Jag tycker att landslaget och supportrarna visat stor uppskattning för Zlatan Ibrahimovic. Det har funnits en respekt mellan honom och förbundet, speciellt under de senaste åren. Det var svårt i början för Zlatan. Han blev kritiserad för sin attityd, det var mycket negativt, speciellt när han spelade för Juventus. Det tog lång tid för svensk media att förstå, men det svenska folket var alltid bakom honom, menar Raiola.

Agenten berättar att Zlatan njutit av att spela för Sverige.
– Många spelare har inte flera landslagsval att välja mellan. Zlatan hade både ett och två landslagsval – men han valde med hjärtat och hans hjärta sa Sverige. Jag tror att människor glömmer det.

Raiola tror att en av de stora anledningarna till att Ibrahimovic nu slutar i landslaget är för att han vill lämna plats för en ny generation. Agenten berättar även att Ibrahimovic bestämt sig angående sin framtida klubblagskarriär – men att beskedet kan dröja.
– Han är i landslaget just nu, det måste man respektera. Nu handlar det om Sverige – inte om Zlatans framtid, säger Raiola.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.