Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"En bra start, men vi är långt från mål"

Tre av säsongens, hittills, kanske viktigaste poäng togs av IFK Göteborg när laget besegrade Jönköping Södra med 2-0 på Stadsparksvallen. – En bra start, men vi är långt från mål, säger Mattias Bjärsmyr.

Efter en tung vårsäsong och ett välbehövligt uppehåll var det återigen dags för Allsvenskt spel, detta mot Jönköping Södra som haft en precis lika tung start på säsongen som IFK Göteborg. Men det utsatta läget var inget som låg i bakhuvudet på Hysén & co när säsongen skulle sparkas igång igen.

– Det var ingenting vi tittade på egentligen, vi går in och tittar på vad som krävs för att vinna den här matchen, säger Tobias Hysén och fortsätter:

– Det är så många matcher kvar att vi inte kan stirra på tabellen, då blir det bara negativ energi av det. Det här var en bortamatch där vi skulle spela cyniskt och bra.

Och bra spelade man då man, under första halvleken, hade god kontroll på spelet och merparten av bollinnehavet. Vilket till slut skulle resultera i ett ledningsmål från Mikkel "Mix" Diskerud, efter en välplacerad boll signerad Tobias Hysén.

– Det var riktigt skönt! Tobias ser mig och är tydlig i vad han ska göra, det är skönt att ha en sådan spelare med sig som vet hur det ska vara. Sen gäller det att ha lite tur med sig, säger norrmannen som var ett frågetecken innan matchen då han känt sig sjuk under veckan.

Hysén tog död på matchen

Andra halvleken blev en mycket öppnare tillställning när IFK Göteborg försökte lyfta spelet, vilket istället gav Jönköping Södra flera riktigt farliga lägen.

– Det var någon period med där de har en boll i ribban, friläge och lite studs fram och tillbaka i straffområdet. De kommer alltid skapa någon chans på hemmaplan, de är ett okej fotbollslag, men vi redde ju ut det, säger Tobias Hysén.

Om ledningsmålet var logiskt skulle den utökade ledningen vara det motsatta. Trots flera sylvassa lägen från J-södra var det istället Blåvitt som fick göra nästa mål, genom Hysén som sköt sitt sjätte mål för säsongen. 

– Henrik slår en bra boll och jag får ett friläge från halva plan, det var skönt och viktigt att få det målet som tog död på deras tro att vända matchen.

"Är långt från mål"

Segern borta i Småland innebar tre väldigt viktiga poäng för ett lag som inte fått spelet att stämma under den första halvan av säsongen. Men än kan man inte jubla helt enligt Blåvitts lagkapten.

– Det är ju tre poäng som är viktiga för oss, vi har ju känt att vi inte fått segrarna på rad och då sviktar självförtroendet. Det här var en bra start, men vi är långt från mål, säger Mattias Bjärsmyr.