Gais vann andra raka matchen, 1-0 hemma mot Norrby.
Gais vann andra raka matchen, 1-0 hemma mot Norrby. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"En blandning av glädje och lättnad"

4-17 i avslut, 1-0 i mål. Mot Norrby tog Gais andra raka segern, men nye tränaren Patrik Ingelsten vill inte tala om någon Ingelsten-effekt.
– Nej, det är killarna ute på planen som gör det, sade han efteråt.

ANNONS
|

Matchen skulle egentligen ha spelats 9 juni men flyttades på grund av att Gais målvakt Marko Johansson blev uttagen i U21-landslaget. Johansson vaktade målet mot Finland och Sverige vann med 3-2.

Nu var han en av förgrundsfigurerna när Gais tog andra raka segern.

Inläggen Marko Johansson plockade ned från både höger och vänster var oräkneliga, insatsen nära nog perfekt.

– Återigen hade vi elva gubbar plus de som kom in som fajtas för varandra, både offensivt och defensivt. Det känns som att vi har bra kontroll på balansen hela matchen, tyckte Patrik Ingelsten.

Han hade också räknat avsluten.

"Vi vet hur vi ska jobba"

– De hade 17 avslut, men det kändes kontrollerat, Marko (Johansson, målvakt) behövde inte gör någon superräddning.

ANNONS

Spelmässigt finns det en del att fila på.

– Det är klart att vi vet att vi hade väldigt många tekniska fel i dag. Vi tog tre poäng, det är fantastiskt såklart.

– Alla har tagit till sig de defensiva strukturerna. Vi vet hur vi ska jobba. Då är man svårslagen. Det offensiva får vi bygga med tiden.

Målet gjordes i 43:e minuten. En långpassning bakifrån av August Wängberg, nednick av Paulo Marcelo – och mottagning och vändning av Leonard Pllana. Vänsterskottet satt lågt vid Norrbymålvaktens vänstra stolpe.

Nye Paulo Marcelo har varit inblandad i Gais både mål sedan tränarbytet, målskytt på nick senast, framnickare nu.

Det var starka känslor i Gais efteråt.

– Det blir alltid så när man fajtas in i det sista. Det är en blandning av glädje och lättnad. På planen var det många som pustade.

Gais saknade Emil Wahlström, Niclas Andersén, Andreas Östling, Netinho och Nuha Jatta. Emil Wahlström har diskbråck och vet fortfarande inte när han är tillbaka.

Gratulerades av Norrbys tränare

Hans ersättare i backlinjen, August Wängberg, gjorde ihop med Calle Nyström en strålande insats och nickade undan mängder med inspel, fasta situationer och vann dueller i eget straffområdet.

Gais nya tränarkonstellation är klubbens 17:e på 2000-talet. Patrik Ingelsten, Lallo Fernandez och Kenneth Gustafsson må sakna tillräcklig nå på sin tränarutbildning, men maken till resultatmässig start får man leta efter.

ANNONS

Norrbys tränare Mohammed Ali Khan gratulerade Gais till segern.

– Det var många som slogs för sitt klubbmärke där ute. Det var det som gjorde att man tog tre poäng. Vi hade minst 17 avslut, men fotboll handlar om att göra mål, sade han.

Måns Saebbö kom in i 66:e minuten och fick beröm av sin nye tränare.

– Ett bra inhopp. Han var besviken att han inte riktigt kom rätt. Det är svårt. Han har bara varit hos oss några dagar. Han jobbade stenhårt i 25 minuter. Det taktiska kommer med tiden, sade Patrrik Ingelsten.

Segern var Gais första på hemmaplan sedan 5 maj, den blott andra på hela säsongen.

– Det är alltid viktigt att vinna på hemmaplan. Tekniskt var det inte vad vi önskade, arbetsinsatsen var där. Alla jobbar för alla. Då bär det långt, sade Patrik Ingelsten.

Publiksiffran på 2 208 var något under årets snitt på 2 352. Kanske valde några stranden istället?

På lördag kommer Syrianska till Gamla Ullevi. Andra raka hemmavinsten då?

Så startade Gais

Marko Johansson – Aiden Harvey, August Wängberg, Carl Nyström, Predrag Randjelovic – Karl Bohm, Niklas Olsson, Marcus Bergholtz, Rasmus Rosenqvist – Paulo Marcelo, Leonard Pllana.

ANNONS