En av lokalfotbollens skyttekungar provspelar med Häcken

22-årige Fredrik Zanjanchi har gjort 65 mål på tre säsonger för Hisingsbacka. Nu bjuder BK Häcken in honom för provspel. Han spelar med klubbens U21-lag redan på tisdagen.

ANNONS
|

Först öste han in mål i division 4, sedan fortsatte han på samma sätt i division 3. Och i år, då det gått tyngre för Hisingsbacka som lag, har Fredrik Zanjanchi fortsatt leverera. Han gjorde 20 av Hisingsbackas 38 mål under säsongen. Nu har Häcken fått upp ögonen för anfallaren som tillhört Hisingsbacka hela sitt liv.

Zanjanchi kommer finnas med på planen när Häcken spelar U21-match mot Malmö FF på tisdagen, det skriver Hisingsbacka på sin hemsida.

– Det känns otroligt. Jag har kämpat för detta hela mitt liv egentligen så det är kul att något dyker upp nu, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Här är de mest spännande spelarna i lokalfotbollen

Anfallaren avslutade säsongen i division 2 med ett hattrick mot Gauthiod och kommer med fin form till provspelet.

Vad hade det betytt för dig om du skulle erbjudas ett kontrakt?

– Det är min största dröm och har så varit från när jag var sex år. Det skulle vara en dröm som går i uppfyllelse.

Hur ska du hantera den högre nivån?

– Jag är oprövad på den här nivån, så jag går in med en ödmjuk inställning och vet att det kommer vara tufft. Men jag tror på mig själv och kommer ge 100 procent, så får vi se hur det går.

Häckens sportchef Sonny Karlsson berättar att det var via målvaktstränaren Mats Johansson klubben bjöd in Zanjanchi.

– Mats ser deras matcher då hans pojk är med där. Hans ord var speed, ganska orädd och gör mål, säger sportchefen.

Fredrik Zanjanchi tillhörde basen av spelaren som var med och förde upp Hisingsbacka från division 4 till division 2, vilket GP tidigare berättat om.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS