"En av de konstigaste debuterna någonsin"

Hjörtur Hermannsson blev skadad dagarna före premiären. I sin debut mot Malmö hann han bara spela fyra minuter innan matchen avbröts. Nu är islänningen redo att kliva in på riktigt. – Det måste ha varit en av de konstigaste debuterna någonsin, säger Hermannsson.

ANNONS
|

Hjörtur Hermannsson har haft en mycket speciell inledningpå sin tid i Blåvitt. I februari lånades han in från PSV för att stärka upp mittförsvaret under tiden Thomas Rogne jobbade sig tillbaka från sin korsbandsskada.

Han inledde med att göra mål i sin första tävlingsmatch när Blåvitt kryssade mot Degerfors i cupen. Efter avklarat cupspel och ytterligare ett par träningsmatcher anslöt han till det isländska landslaget.

I slutet av Islands match mot Grekland fick han en skada i höftböjarmuskeln och missade inledningen av årets allsvenska.

Mot Malmö FF fick mittbacken äntligen göra allsvensk debut. I den 73:e minuten hoppade han in istället för skadade Mattias Bjärsmyr – men bara fyra minuter senare avbröts matchen efter att en person kastat ett knallskott mot Tobias Sana.

ANNONS

– Det kändes väldigt konstigt. Det måste ha varit en av de konstigaste debuterna någonsin.Självklart kändes det bra att få gå ut på gräset på Gamla Ullevi, det har jag sett fram emot länge.Det var en bra match mot Malmö, men tyvärr blev det väldigt kort, säger Hermannsson.

Nu står han dock redo för en "riktig" allsvensk debut.

– Det är vad som väntas och jag är redo fysiskt för det, säger Hermannsson.

Mot Gefle kliver han på nytt in för skadade lagkaptenen Mattias Bjärsmyr ochbildar han mittbackspar med Mauricio Albornoz – spelaren som plockades in när han själv blev skadad.

– Vi har inte tränat särskilt mycket ihop. Han signades sista dagen när jag blev skadad.Det är ganska lustigt. Jag har bara varit här i två månader men jag har redan spelat med fem olika mittbackar, säger Hermannsson.

– Det kommer bli ett bra test i morgon. Han är en bra kille som är lätt att ha att göra med, precis som resten i laget. Så det kommer bli lätt att kliva in för vi vet båda vad som förväntas av oss. Vi behöver göra en bra match.

Vad vet du om Gefle?

–I ärlighetens namn så vet jag inget alls. Men jag känner till en av deras mittbackar, Martin Rauschenberg, som spelade med Stjärnan på Island.Han fick bra omdömen från sin säsong på Island och tog steget vidare till allsvenskan. Så jag vet att om han spelar i laget så är det ett bra lag.

ANNONS
ANNONS