Emma Koivisto stannar i Göteborg FC

Sedan Emma Koivisto kom till Göteborg FC i vintras har hon varit ordinarie i lagets backlinje. Nu har hon skrivit på för två år till med GFC.

ANNONS
|

Rebecka Blomqvist, Elin Rubensson, Beata Kollmats, Filippa Curmark och Amanda Johnsson Haahr. De har alla förlängt sina kontrakt med Göteborg FC under sommaren. Nu gör Emma Koivisto samma sak.

Efter fyra år i Florida kom den finska landslagsspelaren till Göteborg i vintras. Sedan dess har hon vari given i GFC:s backlinje och spelat samtliga matcher utom den senaste mot Linköping då hon var avstängd.

LÄS MER:Göteborg FC-stjärnan om blodiga bilden

Nu har hon skrivit på för två år till i Göteborg och stannar alltså i klubben, som just nu leder damallsvenskan, till 2020.

– Klubben har skrivit nya kontrakt med flera andra spelare och jag känner att jag fått garantier för att vi kommer att ha ett bra lag också kommande år. Vi har möjlighet att vinna damallsvenskan och bygga något ännu mer fantastiskt inför nästa år, säger Koivisto till klubbens hemsida.

ANNONS

– Nu hoppas jag naturligtvis att vi kan vinna resten av matcherna i år och ta hem hela ligan. Men det kommer att bli tufft. Vi måste vara på topp, får inte slarva och måste ha rätt inställning i alla matcher som återstår, säger 23-åringen om guldstriden som laget är en del av.

Sportchef Lasse Svensson är nöjd med klubbens förlängningar.

– Nu har vi förlängt med flera spelare och därmed skickar vi signaler till resten av fotbolls-Sverige att vi menar allvar och är långsiktiga i vårt arbete.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS