Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Landslagsbacken Emma Berglund är redo för spel mot Kif Örebro. Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Emma Berglund redo för debut i Göteborg FC

Efter att i somras ha flyttat hem från Paris Saint Germain är det nu dags för Emma Berglund att debutera i Göteborg FC.
Muskelskadan i baksidan lår är läkt och hon finns med i truppen mot Kif Örebro.
– Det ska bli jättekul, säger hon.

I maj gjorde Göteborg FC klart med landslagsbacken Emma Berglund från franska topplaget PSG. Efter att ha skadat baksidan låret i förra veckan fick dock hennes debut mot Vittsjö skjutas upp. Nu ska 30-åringen vara redo för spel.

– Det är skönt att vara tillbaka och det ska bli jättekul att få debutera, säger hon.

Tränat för fullt

Hon kom tillbaka i full träning i tisdags och har varit med som vanligt sedan dess. Tidigare har hon inte haft så många erfarenheter av muskelskador och rehabiliteringen från dem.

– Jag är sällan muskelskadad så det handlar mycket om att känna efter. Men allt har känts bra och jag är absolut redo, säger Emma Berglund.

Efter två år i den franska ligan Division 1 Féminine är Emma Berglund tillbaka i Damallsvenskan. Förra gången var det Rosengård men nu är det Göteborg FC som gäller. Hon pekar en del på skillnader mellan att spela i Sverige och i Frankrike.

– Socialt känns det som att det är blev grupperingar i PSG med många olika nationaliteter i gruppen. Här är de flesta från samma bakgrund eller så har man varit med ett tag så känslan är att alla umgås med alla i större grad, säger Emma Berglund.

Värmen i fokus

Matchen mot Kif Örebro kommer att spelas klockan kvart i två på lördag vilket ser ut att innebära en hög temperatur på Valhalla. Den höga värmen är också någonting som spelarna fått anpassa sig till under veckan.

– Det handlar om att dricka mycket. Det lär bli vattenpaus mitt i halvlekarna på lördag, säger Emma Berglund.

Kif Örebro är nykomlingar i Damallsvenskan och parkerar något överraskande på en tredjeplats i tabellen. Prestationerna hittills i år från örebroarna tyder på att man kommer bjuda på bra motstånd på lördag.

– Vi vet att det är ett tufft lag att möta och de kan bli farliga på sina omställningar, säger Emma Berglund.

Förutom Emma Berglund är även försvarskollegan Beata Kollmats tillbaka i truppen jämfört med senast. Lagets tränare Marcus Lantz väntar dock med att släppa startelvan.

– Båda är med i truppen och tillgängliga så det är ju jättebra. Sedan får vi vänta och se vilka som spelar imorgon, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.