Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Emma Berglund. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Emma Berglund. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Emma Berglund ny lagkapten i Göteborg FC: "Är en ledare"

Beata Kollmats har slitit av sitt korsband och är långtidsskadad. Då har Göteborg FC fått sätta kaptensbindeln på någon annan.
Det blir den landslagsmeriterade försvarspjäsen Emma Berglund som tar över uppdraget.
– För det första är det ett hedersuppdrag, för det andra är det sorgligt att jag får den här rollen på grund av att Beata är skadad, säger Berglund till GFC:s hemsida.

Göteborg FC har gjort sitt val. När Beata Kollmats drog korsbandet och konstaterades långtidsskadad fick tränaruppsättningen börja klura ut vem som skulle ersätta i lagkaptensrollen.

Det blir den 31-åriga mittbacken Emma Berglund. Det bekräftar klubben nu på sin hemsida.

Berglund har sedan tidigare lagkaptenserfarenhet från Rosengård, Umeå och juniorlandslaget.

– Jag tror väl jag är en ledare, vill vara ett föredöme på planen och vid sidan av. Jag är ganska pushig, verbal och manar på, säger Emma Berglund till Göteborg FC:s hemsida.

Huvudtränaren Mats Gren motiverar valet av Emma Berglund som bärare av kaptensbindeln så här:

– Emma kändes som ett självklart val nu när Beata Kollmats (korsbandskada) och Elin Rubensson (gravid) är borta hela säsongen. Emma är rutinerad, lugn och trygg, en spelare som tar ansvar och är en ledare på alla sätt och i alla situationer, en pådrivare. Hon är erfaren, van vid matcher på hög nivå och kan styra laget från sin position i backlinjen, säger Gren.

Bra värvningar

Under måndagen släpptes det damallsvenska spelschemat och Göteborg FC kommer att få inleda på hemmaplan den 28 juni där Kristianstad står för motståndet. Emma Berglund gillar lagets möjligheter att göra en stark säsong trots att man kommer sakna några av sina nyckelspelare.

– Det var väldigt hög kvalitet på truppen redan i fjol. Nu har vi dessutom fått in (Filippa) Angeldahl, (Emma) Kullberg och (Stina) Blackstenius, bara landslagsspelare. Självklart ser det bra ut, säger Emma Berglund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.