Göteborgs lagkapten Emma Berglund under en träningsmatch mellan Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård.
Göteborgs lagkapten Emma Berglund under en träningsmatch mellan Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård. Bild: Adam Ihse/TT

Emma Berglund missar tre veckor efter muskelbristning

Göteborg FC:s lagkapten Emma Berglund utgick skadad i lagets senaste match mot Eskilstuna. Backen har undersökts av lagets läkare som konstaterar att spelaren missar flera matcher
– Emma har en mindre muskelbristning och blir borta i ungefär tre veckor, säger lagläkare Matilda Lundblad på klubbens hemsida.

ANNONS
|

Göteborg FC:s lagkapten Emma Berglund fick utgå i GFC:s senaste möte med Eskilstuna efter en dryg kvart.

– Jag kollade kliniskt på Emma under söndagskvällen och på måndagen har vi gjort en magnetröntgen, säger Matilda Lundblad, på klubbens hemsida.

Den skadeförföljda försvarsspelaren som haft problem med att hålla sig frisk sedan hon värvades av Göteborg FC.

Sedan spelaren anlände från PSG ifjol har lagkaptenen haft stora skadebekymmer och hon missade stora delar av fjolårssäsongen.

Nu har Emma Berglund återigen fått ta del av tråkiga besked.

– Emma har en mindre muskelbristning och blir borta i ungefär tre veckor, säger lagläkare Matilda Lundblad.

ANNONS

I ett SMS till GP skriver 31-åringen:

”Det känns surt och oväntat! Jag har känt mig i bra form och inte haft några indikationer på något sånt här. Men jag försöker hålla mig positiv, att det inte är baksidan tex och att vi är tidigt i säsongen. Fick ändå ganska bra besked efter MRn så hoppas på en snabb rehab!””

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS