Alvar Holmgren, Kewin Bertilsson och Emma Berglund.
Alvar Holmgren, Kewin Bertilsson och Emma Berglund. Bild: Bildbyrån

Emma Berglund hade tioåriga Alvars namn på tröjan

GFC marscherade in till matchen mot Piteå iklädda orangea tröjor med supportrarnas namn på. Tröjorna ska fansen få efter matchen mot Umeå, och Alvar Holmgren, 10, vet exakt vad han ska göra med sin.
– Jag ska ha den i mitt rum i en ram så att jag kan titta på den, säger han om den tröja med sitt namn på som Emma Berglund bar.

ANNONS
|

GFC saknar sina supportrar. För att uppmärksamma detta drog laget i gång ett initiativ för att visa just detta.

Under inmarschen och uppvärmningen bar både GFC och Piteå orangea tröjor med GFC-supportrars namn på under söndagen.

– Ett jättefint initiativ. Det har pågått länge. En del på sociala medier för oss spelare där vi har kunnat komma med lite citat om vad vi känner om att spela utan publik. Man har vant sig, vilket är tråkigt. Man märker såklart skillnad när det blir som i dag med 50 personer på plats, men det är inte samma sak som att jaga ett SM-guld och ha publiken på plats här på sidan, säger GFC-kaptenen Emma Berglund.

ANNONS
GFC-spelarna innan matchstart med de specialgjorda tröjorna.
GFC-spelarna innan matchstart med de specialgjorda tröjorna. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Berglund bar namnet ”Alvar” på sin tröja. Alvar, Holmgren till efternamn, är tio år gammal och befann sig på plats tillsammans med pappa Kewin Bertilsson under matchen.

– Det är kul! Man vill vara här oftare, säger Alvar.

Pappa Kewin började hålla på GFC när Anna Ahlstrand representerade laget. Det gjorde hon först 2002–2005, och sedan en andra gång 2009–2016.

2010 flyttade han till Göteborg, och började då följa laget på nära håll.

– Alvar började kolla för några år sedan. Han följde med på någon träning och tyckte att det var kul. Nu går vi så ofta vi kan, säger han.

Alvar bor hos Kewin varannan helg. När det tajmar går de alltid på GFC:s hemmamatcher tillsammans.

”Ska ha den på mitt rum”

Pappa Kewin hade också sitt namn på en tröja. Spelaren som fick äran var Natalia Kuikka. Lite av en personlig favorit för honom.

– Det är en spelare som alltid gör sitt bästa för laget. Med sitt skott, sitt passningsspel och sitt brytningsspel. Alltihopa egentligen. Det är en toppspelare, säger han.

Tröjorna kommer Kewin och Alvar att få efter matchen mot Umeå. Alvar har redan bestämt vad han ska göra med sin.

– Jag ska ha den i mitt rum i en ram kanske, så att jag kan titta på den, berättar tioåringen.

ANNONS

Emma Berglund blir glad av att Alvar uppskattade när hon bar hans namn.

– Det gör mig stolt, och det är jättekul. Det är klart att det är kul att fansen uppskattar oss på det sättet. Kan bli en autograf också så blir det ett litet fint minne kanske, säger hon.

Berglund avslutar med att skicka en hälsning till Alvar.

– Tack för att du var här! Och tack för att jag fick bära din tröja! Det var stort för mig, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS