Emily Sonnett, här i den amerikanske landslagströjan, fick inte många dagar på sig att förbereda sig för match innan hon debuterade för GFC.
Emily Sonnett, här i den amerikanske landslagströjan, fick inte många dagar på sig att förbereda sig för match innan hon debuterade för GFC. Bild: PETTER ARVIDSON

Emily Sonnett slängdes direkt in i seriefinalen

Hon hade knappt hunnit landa på Landvetter innan hon stod öga mot öga med damallsvenskans bästa offensiv. Göteborgs nyförvärv Emily Sonnett slängdes in direkt i startelvan mot Rosengård – efter bara dagar på svensk mark.
– Jag gillar att de litar på mig och låter mig spela, säger hon.

ANNONS
|

Hon har meriter som få – och mot Rosengård visade hon varför Göteborgs sportchef Lasse Svensson plockat in henne. Emily Sonnett var aktiv och energisk som den högre av tre mittbackar – men amerikanskan var uppenbart besviken efter att ha inlett sin sejour i Sverige med en förlust.

– Jag hade älskat att få vara på vinnarsidan, men vi visste att det här skulle bli en tuff match. Det finns några saker vi behöver tajta till. Vi behöver bli bättre i straffområdet defensivt till exempel, säger hon.

LÄS MER:Guldracet lever – GFC föll i seriefinalen

Trots att hon bara varit några dagar i Sverige efter att ha lämnat sitt amerikanska klubblag Orlando Pride sattes hon in i Jörgen Ericson och Mats Grens startelva.

ANNONS

– Min kropp kändes ändå bra. Jag försökte vara konsekvent i mitt spel. Jag vill att spelarna framför mig ska se bra ut. Jag brukar alltid säga att ”jag gör mitt bästa och glömmer resten”. Generellt tycker jag att det gick okej, men det finns alltid rum att förbättra sig och hjälpa laget, säger hon.

LÄS MER:GFC:s anfallsstjärna tvingades bryta seriefinalen

Lär synas i backlinjen

Att vi kommer få se henne användas flitigt i backlinjen med tanke på Beata Kollmats allvarliga skada är nog ingen högoddsare.

– Jag gillar att spela i backlinjen, oavsett om det är på kanten eller centralt. Jag kan egentligen spela var som helst.

Hur tyckte du klassen på den här matchen var?

– Det var en bra nivå, fysiken är definitivt hög här. Jag älskar att jag är här och får uppleva att spela i Europa. Jag är imponerad av ligan och organisationen. Tjejerna har varit välkomnande och trevliga de första dagarna här i Sverige. Det har varit bra första dagar, även om jag verkligen hade velat vinna i dag.

LÄS MER:Nu behöver ni vinna resten, Göteborg FC

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS