Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Emils ilska efter tappade poäng

Efter 1-1 på Gamla Ullevi var IFK Göteborgs målskytt missnöjd med både sin och lagets prestation. - Vi vinner inga dueller och det är det som smärtar mest, säger Emil Salomonsson.

Blåvitts landslagsback satte säkert 1-1 på straff i den 53:e minuten. Ett mål som innebar en poäng till IFK Göteborg – men Salomonsson var längt ifrån nöjd efter matchen.

- Vi borde bjuda upp till en bättre match. Kalmar behöver inte ens vara bra, de har det bekvämt. Det gör inte ont för dem att komma till Gamla Ullevi, utan de får stå där och vända spel och vi smäller inte på, vi går inte dit och vi vinner inga dueller. Det är det som smärtar mest, säger han.

IFK fick inte spelet att stämma i den första halvleken, ryckte upp sig något i början av den andra – men tappade åter initiativet efter straffmålet – trots en man mer på planen. Inte förrän i matchens sista minuter kom den riktigt tunga pressen, men målet uteblev.

- Vi ger oss inte chansen över två gånger 45. Vi gör det väldigt bra i början av andra halvleken, fram till straffen. Sedan tycker jag inte vi skapar så mycket när vi är en man mer, förutom de sista fem minuterna. Men det är ju 13 av 90 minuter, det är inte tillräckligt bra. Det är jäkligt tråkigt.

Salomonsson hade svårt att förklara varför inte spelet stämmer bättre för Blåvitt.

- Jag vet faktiskt inte. Vi vågar inte ta tag i det utan står och väntar. Vi måste analysera detta, för om man ska vara helt ärligt så har vi inte gjort någon jättebra match på de fyra första omgångarna. Vi har åtta poäng men vi har inte presterat nämnvärt, det får vi erkänna. Nu har vi en vecka tills vi ska åka till Örebro, så nu får vi analysera det här, träna och få fart på benen igen. Börja spela fotboll och vinna dueller. Vi ska inte låta lag komma hit och få en bekväm historia, det ska vara jobbigt att möta Blåvitt. Jag tror inte de tyckte det var jobbigt sista halvtimmen i dag och det är för dåligt. Och jag kritiserar inte någon i laget för jag var lika dålig. Det var ingen som kom upp i någon standard.

Att han själ gjorde mål på straff var en klen tröst.

- Ja, dett ledde ju till en poäng, men jag hade hellre sett att vi gjorde två andra mål och vunnit, säger en besviken Salomonsson.