Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Emil Wahlström lämnar Gais – inför ödesmatchen

Emil Wahlström och Gais går skilda vägar – redan innan den sista seriematchen mot Dalkurd, det meddelar Gais på klubbens hemsida.

Stora delar av säsongen har han fått sitta på bänken eller varit utanför truppen – men på slutet har Emil Wahlström, i skadade lagkaptenen Calle Nyströms frånvaro, startat i Gais mittlås. Både mot Öster och senast mot Akropolis i helgen.

Det kommer han dock inte göra när Grönsvarts superettan-öde avgörs på lördag borta mot Dalkurd. Anledningen? Parterna har inte kunnat enas om en förlängning av det kontrakt som löpte ut sista november och går därför skilda vägar, det meddelar Gais via klubbens hemsida.

– Vi har fört diskussioner med Emil under veckan i syfte att förlänga avtalet över december men tyvärr har vi inte lyckats hitta någon lösning. Emil kan tänka sig att skriva på ett längre kontrakt, men med hänvisning till vår ansträngda ekonomi och att vi ännu inte vet vilken serie vi spelar i nästa år så kan vi inte fatta ett sådant beslut just nu. Jag har respekt för hans argument, men är självklart mycket besviken på att vi inte har kunnat hitta en lösning som gör att en spelare som varit två år i klubben kan slutföra säsongen. Istället får vi dessvärre konstatera att Emil lämnar Gais redan innan sista seriematchen.

LÄS MER: Gais ras: ”Vi har hamnat i en ond spiral”

Så sent som i lördags, efter matchen mot Akropolis där Wahlström imponerade, berättade mittbacken att han och klubben inte haft några diskussioner om en förlängning.

– Jag har inte pratat något alls med Gais. Bollen är hos dem. Om Gais inte vill ha kvar mig så hoppas jag att någon annan vill ha mig. Jag tycker att jag har visat i de här matcherna att jag kan spela. Det har känts bra för mig, säger han och fortsätter:

– Sen ligger ju bollen hos klubben som den ofta gör. Jag kan inte bara gå in och begära något för då kan jag ju lika gärna vänta på Barcelona.

Men nu är det alltså klart att Wahlström som anslöt till Gais inför säsongen 2019 inte blir kvar.

Totalt blev det fem starter och åtta inhopp för 33-åringen under årets säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.