Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Emil Salomonsson tillbaka i IFK Göteborg

IFK Göteborg har knutit till sig en ny hemvändare.
Emil Salomonsson är klar för en återkomst till klubben.
– Nu känns det riktigt bra att komma tillbaka, säger han till Blåvitts hemsida.

2018 beslutade sig Emil Salomonsson för att ge sig ut på ett utlandsäventyr. Efter sju säsonger i IFK Göteborg valde högerbacken att ta sitt pick och pack och flytta till Japan.

Men nu har 32-åringen beslutat att – precis som en handfull Blåvitt-profiler tidigare – vända hem för att ännu en gång dra på sig de blåvita ränderna.

– De två senaste åren har varit ett spännande äventyr och det har gett mig väldigt mycket. Nu känns det riktigt bra att komma tillbaka. Jag längtar efter allt runtomkring Blåvitt, för det är så jag känner, att detta är mitt hem som fotbollsspelare, säger han på IFK Göteborgs hemsida.

Emil Salomonsson är klar för tre säsonger i IFK Göteborg. Bild: KENTA JÖNSSON
Emil Salomonsson är klar för tre säsonger i IFK Göteborg. Bild: KENTA JÖNSSON

Emil Salomonsson: ”Jag har utvecklats”

Kontraktet är skrivet över tre år och sportchef Pontus Farnerud har nu knutit till sig ett offensivt hot på högerkanten.

– I Emil får vi ett superproffs och en lojal lagspelare som både lyfter sina lagkamrater och som själv bidrar med spetsegenskaper. Det känns riktigt bra att ha honom på plats från direkt i säsongsstarten, säger sportchef Pontus Farnerud.

Precis som de andra hemvändarna är Emil Salomonsson på andra sidan 30-sträcket. Men än finns det gott om fotboll kvar.

– Min löpkapacitet finns kvar och jag har förbättrat min högerfot ännu mer. Jag fick ett stort förtroende i Japan och känner att jag har vuxit med det. Bland annat genom att jag fick ta mycket fasta situationer. Jag har utvecklats både som fotbollsspelare och som människa där. Jag tar med mig många erfarenheter hem till Blåvitt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.