Emil Krafth missade sonens födsel

Emil Krafth lämnade landslaget för att vara med på sonens förlossning. Men barnet kom aldrig. När han sedan återvände till truppen kom barnet.
– Jag var med på Facetime, säger landslagsbacken till Sportbladet.

ANNONS

Efter att Mikael Lustig lagt skorna på hyllan, klev Emil Kraft in som hans ersättare i landslaget. Direkt efter segern mot Spanien i torsdags tog han ett plan till Sverige för att vara med på sin sons förlossning.

Men det hela skulle dra ut på tiden.

Han väntade in i det sista och det såg ut som att hans skulle missa onsdagens match mot Grekland. Men i samråd med sambon Lina Lundqvist tog han beslutet att ansluta till truppen igen.

”Var med på Facetime”

Då kom barnet.

– Jag sprang upp på rummet och sedan var jag med hela vägen via Facetime. 15.40 föddes vår son.

ANNONS

– Det har varit jobbigt och lite kaos. Jag hade velat vara med och stötta, att se min son live. Det var tuffa och svåra beslut, säger Emil Krafth till Sportbladet.

Dröjer innan återföreningen

Trots uppoffringen satt han mestadels på bänken under förlustmatchen mot Grekland, innan han fick hoppa in i den 76:e minuten.

– Jag hade sagt till Janne att jag var redo att spela från start. Jag har hållit igång på egen hand när jag varit hemma men han bestämde sig kvällen innan när jag inte var på plats, säger han.

Trots att landslagssamlingen nu är över kommer det dröja innan Krafth får träffa sin nyfödde son. För att undvika karantänsregler tvingades han åka direkt till klubblaget Newcastle. Återföreningen sker först i oktober, när landslaget VM-kvalar igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS