Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Emil Forsbergs svar – på Luis Enriques utspel

Stekande värme väntar när Sverige spelar EM-premiär i Sevilla på måndag. Något som Spaniens förbundskapten Luis Enrique tror kommer bli svårt för blågult att hantera, och enligt Marca säger han att Sverige ska ”råka illa ut”.
– Det låter inte alls bra, svarar Emil Forsberg och drar på smilbanden.

Den svenska sommaren är ljummen så här långt. Annat klimat väntar i Spanien och Sevilla där Sverige spelar sin EM-premiär klockan 21.00 på måndag kväll.

Prognosen i dagsläget säger att det ska bli över 30 grader varmt när Blågult kliver ut på Estadio de La Cartuja för öppningsmatch mot Spanien.

Motståndarna har, i hopp om att förbereda sig så bra som möjligt, valt att lägga sina träningar under tidig kväll dagarna fram till match, det här för att få känna av att spela i värmen innan matchen.

Sverige har däremot valt att stanna kvar och träna på basen i Göteborg fram till och med lördagen och endast ha en matchförberedande träning i Spanien.

Det tror spanjorernas förbundskapten Luis Enrique kommer stå Janne Anderssons manskap dyrt.

LÄS MER: Gula väggens drag inför EM-premiären

Luis Enrique tror värmen kommer missgynna Sverige

”Han är övertygad om att Sverige kommer råka illa ut”, skriver Marca.

”Det kommer bli runt 30 grader varmt under matchen. Det är bra för Spanien och dåligt för Sverige som har förberett sig för EM i sitt hemland, med träningspass i 15 graders värme varje dag. De svenska spelarna kommer åka på en värmesmocka liknande den de spanska spelarna drabbades av i VM i Brasilien”, fortsätter Marca.

När Emil Forsberg på den sista presskonferensen inför avfärd till Spanien får uppläst Enriques ord om att Sverige ska råka illa ut drar han på smilbanden.

– Det låter inte alls bra ..., säger han sarkastiskt.

Han fortsätter:

– Det är svårt att svara på men Janne (Andersson, förbundskapten) var tydlig med att vi ska dricka och äta kolhydrater ordentligt. Det kommer bli otroligt varmt, säger Forsberg.

LÄS MER: Blågults svar – efter oroväckande bilderna på talangen

Isak: ”Inget att skylla på”

Att värmen kommer ha viss påverkan på matchens karaktär är han övertygad om.

– Det tror jag, det är klart det är varmt. Det gäller att ladda upp med mycket kolhydrater och att dricka mycket. Och sedan även vara klok i spelet.

– Det kommer blir att vi får anpassa oss lite, men vi får ladda upp på bästa sätt.

Alexander Isak om värmen:

– Jag har lite koll på värmen där. Det kommer säkert vara väldigt varmt och ganska kvavt. Som Emil säger får vi förbereda oss med mycket vatten och kämpa oss igenom det, säger Isak som gläds över att matchen spelas så sent.

Om anfallaren tror att ”Sverige kommer råka illa ut” svarar han:

– Nej, det skulle jag inte vilja säga (att Blågult kommer råka illa ut). De (Spanien) kanske har en liten fördel för att de tränar på hemmaplan och förberett sig på det här. Men det är inget vi ska skylla på efteråt.

LÄS MER: Här är krogarna som visar fotbolls-EM

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.