Emil Forsberg om Isaks drömmål: ”En snedträff”

Alexander Isak fick stående ovationer på Friends Arena efter sitt drömmål mot Kosovo. Emil Forsberg är inte imponerad.
– Det var viktigt att Alex kunde få en snedträff i krysset, säger Forsberg skämtsamt.

ANNONS
|

Sverige vann med 3–0 mot Kosovo i lördagens VM-kvalmatch. En av de stora rubruikerna efteråt var Alexander Isaks superminut en bit in i den andra halvleken.

LÄS MER:Ett steg som måste tas precis så här

Först gjorde han en spektakulär dribblingsräd och kunde nästan sätta dit bollen i nät, men Kosovos målvakt stod ivägen två gånger om och Sverige fick hörna istället.

Då rensade Kosovo, och Sverige fick börja om bakifrån. Alexander Isak fick en passning ute på vänsterkanten, tunnlade en motståndare och dundrade in ett skott i krysset.

På presskonferensen efteråt fick anfallaren frågan om det var hans snyggaste mål i karriären:

– Jag skulle tro det. Om man tänker på tunneln innan. Och det är inte ofta jag som forward gör mål utanför straffområdet. Jag skulle nog klassa det som det vackraste, svarade Alexander Isak.

ANNONS

LÄS MER:Alexander Isak: "Skulle nog klassa det som det vackraste"

”Snedträff i krysset”

Även Emil Forsberg pratade om målet, när han satt bredvid just Alexander Isak på presskonferensen efter matchen.

– De lyfte in allt de hade och spelade långt. De slog tidiga inlägg och satte oss under press. Så det var viktigt att Alex kunde få en snedträff i krysset, så vi kunde andas lite, sa Forsberg och log, medan Isak började skratta bredvid honom.

Emil Forsberg, som gjorde Sveriges 1–0-mål på straff, fortsatte sedan:

– Nej, men efter det fantastiska målet kunde vi andas lite och spela mer fritt. De tappade luften också. Efter det tycker jag vi kontrollerade det på ett bra sätt. Vi gör en stabil match, utöver de tio minuterna efter paus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS