Eman Markovic klar för IFK Göteborg

Eman Markovic lämnar IFK Norrköping för IFK Göteborg. Efter övergången hyllas norrmannen – av Erling Haaland. Manchester City-stjärnan kommenterade på Blåvittspelarens Instagram.

ANNONS
|

Det är inte alla som kan skylta med att man är polare med Erling Haaland – men det kan IFK Göteborgs nye värvning.

Efter att övergången presenterats lade Markovic ut ett inlägg på sin Instagram, klädd i en Blåvittröja.

Det tog inte många minuter innan Haaland kommenterade bilden med en emoji föreställandes en hand som pekar, och två eldemojis.

Det hela härstammar från att norrmännen spelat med varandra i flera ungdomslandslag – och dessutom varit lagkamrater i Moldes juniorlag. Under denna tid ska de jämgamla spelarna ha blivit goda vänner.

Lämnar Norrköping efter ett halvår

Markovic ansluter från Norrköping, en transfer som gjordes officiell under tisdagen.

ANNONS

– Jag har fått en väldigt positiv bild av vilken typ av fotboll Blåvitt vill spela och vad jag kan tillföra med mina egenskaper, säger han till Blåvitts hemsida, och fortsätter:

– Jag är väldigt imponerad av Blåvitt och glad över att bli en del av laget. Det görs en spännande satsning här som jag verkligen vill vara med på.

Markovic anslöt till Norrköping från norska IK Start till denna säsong. Men tiden i Östergötland blir bara sex månader lång. Nu har mittfältaren tecknat ett kontrakt med Blåvitt till 2025.

Kan spela både centralt och på en kant

– Vi ser honom som en spelare som kan spela både på en kant och central offensiv position. Eman har ett bra driv och vill ta sig framåt, säger tränare Mikael Stahre om sin nye spelare.

Även klubbdirektör Håkan Mild är nöjd med rekryteringen.

– Vi bygger en trupp både för nuet och för framtiden, som både ska vara med och utmana i år och som ska kunna ta kliv framåt och uppåt de kommande säsongerna. Vi har redan en intressant mix av spelare och med Eman i laget blir det ännu mer intressant. Vi spetsar till konkurrensen ytterligare, säger han till klubbens hemsida.

Markovic har också spelat för bosniska Zrinjski Mostar. Han har representerat samtliga norska landslag upp till U21-nivå.

ANNONS

Norrköpings Tidningar rapporterade under måndagen att Peking ville ha fyra miljoner för att släppa 23-åringen. Vad Blåvitt faktiskt fick betala är ännu okänt.

Totalt gjorde han 15 allsvenska matcher för klubben, och på dessa blev det ett mål.

LÄS MER:Fem punkter efter IFK Göteborgs seger mot Varberg

LÄS MER:IFK Göteborgs framgångsrecept – spelarna om nya lyftet

LÄS MER:IFK Göteborg vann mot Varberg – efter Bergs dubbla fullträffar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS