EM-stad sätter upp alkoholförbud

Lens inför alkoholförbud i samband med EM-matcherna som arrangeras i staden. Englands och Wales fans är några av dem som drabbas.

ANNONS
|

10 juni inleds fotbolls-EMmed match mellan värdnationen Frankrike och Rumänien på Stade de France i Paris. Sex dagar senare spelar England och Wales match i Lens som är en av de andra värdstäderna under EM.

För att minska risken föroroligheter i samband med matchen harden franska staden satt upp ett alkoholförbud inför mötet mellan de brittiska lagen. Ett förbud som träder i kraft 06.00 dagen då lagen möts och avslutas 24 timmar senare. Franska myndigheter kommer under matchdagen genomförakontroller för att se till att supportrarna inte bryter mot förbudet. Dessutom kommer fordon som passerar in i Lenskunna bli genomsökta avpolis.

ANNONS

Samtidigt uppmanar den brittiska polisenfans, som inte har biljett till matchen, att inte åka till Lens utan istället satsa på att resa tillgrannstaden Lille. Enligt BBC bedömer polisen attmellan 350 000 och 500 000 supportrar från Storbritannien kommer åka till EM.Utöver Wales och England deltar också Nordirland i turneringen.

Alkoholförbudet kommergälla vid samtliga EM-matcher i staden. Det innebär att det även i samband medAlbanien-Schweiz, Tjeckien-Turkiet och åttondelsfinalen kommer samma regleratt gälla.

ANNONS