Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

EM-hjältens hyllning till Blåvittfansen: "Jag saknar dem"

Elmar Bjarnason spelade fyra säsonger för IFK Göteborg, nu väntar England i EM-åttondelsfinal. – Vi kommer gå 100 procent för seger, säger mittfältaren som spelade fram till segermålet mot Österrike.

Mellan 2009 och 2012 spelade Elmar Bjarnason 60 matcher och gjorde fyra mål för IFK Göteborg. I januari 2012 skrev Bjarnason på ett 3,5-årskontrakt med danska Randers, en övergång som gav Blåvitt en miljon svenska kronor. Sedan 2015 spelar han för Århus – och i den sista gruppspelsmatchen kom han in mot Österrike i den 71:a minuten och spelade fram Arnor Traustason till 2-1 på den fjärde tilläggsminuten.

Båda huvudpersonerna vid målet, Elmar Bjarnson och Arnor Traustason, har använt allsvenskan som språngbräda till andra klubbar.

– Jag bytte nyligen till Rapid Wien efter två och ett halvt år i IFK Norrköping. Norrköping har hjälpt mig att växa som spelare, samma sak med allsvenskan. Den har gjort att jag har växt som spelare. Och jag är väldigt tacksam, säger Arnor Traustason.

Elmar Bjarnason är inne på samma linje – och hyllar samtidigt IFK Göteborgs supportrar.

– Det var en fantastisk period av min karriär. Jag minns fansen. De var fantastiska i Göteborg. Jag saknar dem väldigt mycket. Jag följer dem fortfarande varje gång de spelar. Det var verkligen en mycket bra tid av min karriär, säger Bjarnason.

Har du koll på partyt hemma på Island?

– Självklart följer vi det, på sociala medier och alla sätt vi kan. Det går inte att undvika. Vi försöker fokusera så mycket som möjligt på oss själva och inte dras med av människorna därhemma. Och som jag sade, vi har bara börjat.

– Vi använde gårdagen för att förbereda oss för matchen mot England och inte tappa oss i firande. Vi är fortfarande hungriga, vi vill fortfarande ha ett bra resultat mot England. Vi kommer gå 100 procent för seger. Så vi kan inte fokusera på delfirande, säger Elmar Bjarnason.