Elmander premiärmålskytt när Öis vann stort

Mål efter sju minuter, två assist och direkt inblandad i ytterligare ett mål. Johan Elmander hade en bra kväll när Öis vann mot Assyriska BK. – 8-0 är bra, men vi har mycket kvar att jobba på, säger han.

ANNONS
|

Matchen var hemvändarens första med Öis A-lag på 17 år. Han slog till direkt och nickade in 1-0 på ett inlägg från högerkanten av Danny Ervik.

– Vi diskuterade lite om att jag brukar vilja komma vid förstastolpen. Ett bra inlägg, det var bara att kasta sig fram, säger Johan Elmander.

I 18:e minuten passade Elmander in bollen till William Ataskhadeh som snurrade upp en Assyriskaback och passade vidare till nyförvärvet Daniel Sliper, 2-0.

I minut 34 väggspelade Öis anfallspar med varandra, där Johan Elmander passade bollen snett bakåt till William Atashkadeh, som gjorde sitt första mål för säsongen.

Av många vackra mål var 5-0-målet kanske det vackraste. Johan Elmander tog bollen vid mittcirkeln, drev mot Assyriskas mål och fintade bort tre spelare på vägen. Passningen till Emil Skogh var, liksom avslutningen, perfekt.

ANNONS

– Lite av drivet har jag fortfarande kvar. Först tänkte jag gå själv, men det öppnade upp sig och var bara att springa. Emil kom perfekt så lade jag den i djupet, säger Johan Elmander

Målet påminde lite om ett mål mot Helsingborg på Gamla Ullevi 2000?

– Just det! Gamla överstegaren! Sedan lade jag till vänster till Marcus Allbäck. Ja, lite!

En av mina styrkor har väl varit drivet med bollen.

Högermittfältaren Emil Skogh var duktig och gjorde två mål, Daniel Paulson, som spelade andra halvlek, gjorde också två mål, varav ett i krysset. Testspelaren Joel Enarsson gjorde ett mål. Kring honom och mittbacken Tommie Veljovic fattas beslut i helgen.

Tränaren Marcus Lantz var nöjd med matchen.

– Alla tyckte att det var roligt att komma igång och spela match. Liv och rörelse i båda halvlekarna. Det var kul. Vi har bara jobbat med anfallsspelet. Gör vi så här många mål har det satt sig lite i alla fall. Det var en bra premiär.

Vad tyckte du om de nya spelarna?

– Spännande. Danny visste vi var en bra spelare där bak, Stojan visste vi är lugn och fin, Emil fantastisk. Två mål, djupledsgående, hot bakom, Daniel på den andra kanten också bra fotbollsspelare, bra samarbete med Jacob Ericsson. De har ramlat in bra i gruppen. De trivs här säger de.

ANNONS

Elmander nämnde du inte?

– Han ser jag inte som ny. Johan betyder mycket med sitt engagemang och arbete som forward. Man vill kunna se att han tar det hårda arbetet i försvarsspelet. Coachar de andra och hjälper till.

Örgryte IS-Assyriska BK 8-0 (5-0)

Mål: 1-0 (7) Johan Elmander, 2-0 (18) Daniel Sliper, 3-0 (23) Emil Skogh), 4-0 (34) William Atashkadeh, 5-0 (42) Emil Skogh, 6-0 (76) Joel Enarsson, 7-0 (85) Daniel Paulson, 8-0 (87) Daniel Paulson).

Publik: cirka 500 (Öisgården)

Så startade Öis

Stojan Lukic - Danny Ervik, Tommie Veljovic, Hannes Sahlin, Jacob Ericsson - Emil Skogh, Sebastian Carlsén, Rasmus Andernil Bozic, Daniel Sliper - Johan Elmander, William Atashkadeh.

ANNONS