Elmander nära tränarroll i Galatasaray

Nyligen meddelade han att spelarkarriären är över. Snart väntas Johan Elmander skriva på ett kontrakt som assisterande tränare i Galatasaray. – Elmander kommer troligtvis hit på lördag, säger storklubbens huvudtränare Fatih Terim till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Johan Elmander hade en tung säsong superettan. Och efter ett comeback–år i Örgryte beslutade anfallaren sig nyligen för att avsluta spelarkarriären, trots ett halvår kvar på kontraktet, och lämna plats för andra förmågor i Öis.

– Jag har känt att det är dags. Dels med skadorna i slutet av förra säsongen. Det har varit lite tuffare att komma tillbaka. Jag vill alltid ge 100 procent, men ju äldre man blir desto svårare blir det att komma tillbaka. Man har en hög nivå, men kommer inte riktigt upp till den. Då blir det frustration. Och då är det bättre att stiga åt sidan, sa han till GP om beslutet.

ANNONS

Redan innan anfallaren valde att säga tack och adjö till livet som spelare fanns rykten om att 36-åringen skulle ha blivit erbjuden en tränarroll i turkiska storklubben Galatasaray, klubben han representerade som spelare mellan 2011-2014.

LÄS MER: Dramatisk säsong avslutade Elmanders karriär

Och nu pekar allt mer på att det är ett uppdrag som Öis-legendaren tänker hoppa på. Åtminstone om man ska tro Galatasarays huvudtränare, Fatih Terim.

LÄS MER: Elmander uppges bli assisterande tränare i storklubben

– Elmander kommer troligtvis hit på lördag, då ska vi prata. Jag skulle vilja att Necati Ates och Elmander tränar våra anfallare en dag i veckan, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS