Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Elmander: Det fanns utländskt intresse

Johan Elmander återvänder till Örgryte, men är spelklar först nästa år. … – Det blir en lång försäsong, säger den hemvändande anfallaren.

År 2000 lämnade en tonårig Johan Elmander Örgryte för spel holländska Feyenoord. Efter ett långt och framgångsrikt yrkesliv som fotbollsspelare är nu en 35-årig Elmander tillbaka på Öisgården. 
– Det är samma färg på byggnaden och samma bra plan som Hasse (Björnestöl) alltid skött. Jag har blivit väldigt väl mottagen från spelarna och ledarna. Det känns jättebra, säger Elmander.
– Jag har blivit tunnhårigare och jag svettas mer. Jag har mer rutin och är kanske lite långsammare än sist jag var här. Personligheten har ändrats också. Sexton år är en lång tid. Jag är inte den valpiga Johan Elmander som en gång lämnade.

GP avslöjade i slutet av augusti att Elmander hade bestämt sig för att återvända till Örgryte. Men något spel i höst blir det inte. Han tillhör klubben från och med den 8:e januari när det svenska övergångsfönstret öppnar. Klubben ansökte om dispens hos Svenska fotbollförbundet för att få anfallaren spelklar tidigare, men SvFF avslog ansökan. Elmander valde själv att inte överklaga beslutet.
– Det fanns utländskt intresse. Men det var olika bitar som inte föll på plats. I en av klubbarna så valde de en annan spelare i stället. Det var därför som det blev klart så sent och jag var tvungen att ansöka om dispens, förklarar Elmander.

Det svenska övergångsfönstret stänger två veckor tidigare än de internationella. Ett faktum som ställde till det för Elmander.
– Det blir ju en konstig situation som kanske tåls att tittas över. Förhoppningsvis gör förbundet det, säger han. 

Under hösten kommer han att fortsätta att träna med laget.
– Självklart hade jag jättegärna velat vad med och spela, men det är som det är. Jag får acceptera beslutet och köra på. Det blir en lång försäsong, men det känns ganska skönt. 

Elmander hoppas också att kunna hitta en roll vid sidan av plan.
– Jag hoppas kunna vara med och stötta och ge lite tips och råd. Vara med och se matcher från sidan och hjälpa Marcus (Lantz) lite också. 

Öis-tränaren och Elmander känner varandra sedan tidigare och spelade tillsammans i danska Bröndby. 
– Ja, han har sparkat ner mig många gånger, haha. Marcus är en fantastisk bra tränare och han är väldigt omtyckt här på Öisgården både i truppen och i ledningen. Han vet vad han gör och det är det viktigaste med en tränare. 

Elmanders kontrakt bara sträcker sig till nästa sommar, 31 juli 2017. 
– Det här kändes rätt för båda parter. Vi har haft en bra diskussion, säger han.