Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Elmander öppnar för en mittfältsroll: "Varför inte?"

Mestadels har han spelat anfallare - men precis som i några tidigare matcher klev Johan Elmander ned som central mittfältare när Öis fick en man utvisad mot Öster. En roll han inte stänger dörren för att starta i framöver. – Det är absolut en möjlighet, säger han.

Han har spelat anfallare stora delar av sin karriär. Så även sedan återkomsten i Öis. Men när Sällskapet, precis som i Trelleborg senast, åkte på ett rött kort, fick Johan Elmander ta ett kliv ned i plan. Martin Mutumba tog hand om anfallsrollen och det rutinerade anfallsesset agerade spelfördelare och slitvarg centralt. En roll han trivdes bra med. 

– Det kändes bra. Det är så det blir när man kanske inte får så mycket bollar att jobba med framåt, så är det bra att komma ner på mittplan. Det funkade okej. 

Du har tagit steget ner några gånger nu i matcherna, skulle du även kunna tänka dig att starta i en sådan roll?

– Självklart. Jag gjorde faktiskt en del matcher som defensiv mittfältare i Bröndby också. Jag blir ju inte snabbare med åren, men klokheten har jag ju fortfarande, så det är absolut en möjlighet. 

"En blandad känsla" 

När Öis mot Trelleborg fick en man utvisad klappade Sällskapet ihop fullständigt och förlorade med 0-6. Mot Öster lyckades man stå upp bättre och när sedan gästerna också fick en utvisning lyckades Öis först kvittera på straff och sedan skapa ett par farligheter. 

– Jätteviktigt att vi fick med oss en poäng, i dag när vi fick det röda kortet sa vi direkt ”att nu måste vi verkligen visa moral och inte vika ner oss”. Fansen har stöttat oss otroligt bra efter det som hände i Trelleborg och då måste vi verkligen visa respekt för dem och för klubben och för alla. 

Ni hade ett par chanser att avgöra, men låg å andra sidan under med 0-1 och var reducerade till tio man, nöjd eller missnöjd med en pinne?

– Det är en blandad känsla. Vill alltid vinna. Vi hade som sagt ett par chanser i slutet också som vi kunde fått till. Nöjda är vi inte, men vi får ta med oss att vi kom tillbaka och att vi är fortfarande är obesegrade på hemmaplan.