Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/23

Elmander återvänder till Öis

Johan Elmander, 35 återvänder hem till Öis efter 16 år. Den förre landslagsanfallaren ska presenteras av klubben inom kort, enligt uppgifter till GP.

Han värvades till Öis som 17-åring från Holmalunds IF och slog igenom med dunder och brak. Efter 39 matcher i Öis-tröjan såldes han till holländska Feyenoord under 2000. Nu 16 år senare, efter att ha spelat för klubbar som Djurgården, NAC Breda, Bröndby, Toulouse, Bolton, Galtasaray, Norwich och nu senast Bröndby igen så är Johan Elmander tillbaka i klubben.

Den nu 35-årige anfallaren har varit fåordig om sin framtid, trots att han tränat med Öis under stora perioder sedan han blev klubblös då hans kontrakt med Bröndby upphörde. Men snart behöver inte Johan Elmander vara klubblös längre. Anfallaren har enligt uppgifter till GP bestämt sig för Öis, endast ett fåtal detaljer återstår innan han har skrivit på för klubben. För att han ska bli spelklar måste Öis få dispens, men han ska kunna vara redo redan mot Värnamo 12:e september.

Enligt uppgifter till GP ska Öis presentera den före detta landslagsanfallaren inom kort.
– Jag har inga kommentarer till det. Johan är en kanonkille, men jag har inget mer att tillägga, säger Öis klubbchef Pierre Edström.

Värvningen av den kontraktslöse Elmander ska inte påverka klubbens ekonomi särskilt hårt. Detta då han själv har tjänat bra med pengar under karriären och inte har några höga lönekrav, samt att värvningen finansieras via externt håll.

GP har sökt Johan Elmander utan framgång.