Genrebild.
Genrebild. Bild: KENTA JÖNSSON

Elitdomaren misstänks spelat på match han dömt

GP har tidigare rapporterat om elitdomaren som åtalas för flera fall av grova bedrägerier och dessutom ska utredas för spelfusk-brott. Nu uppger Sportbladet att domaren misstänks ha spelat på minst en match som han själv dömt.
– Det skulle jag aldrig göra, sa han själv under onsdagens rättegångsförhandlingar.

ANNONS
|

Förra veckan kom beskedet att en svensk elitdomare åtalas för flera fall av grovt bedrägeri.

Han misstänkts ha lurat till sig 6,8 miljoner kronor från privatpersoner och företagare.

Bland annat ska han ha lurat av småföretagare på pengar genom att uppgett sig vilja hjälpa dem att avsluta och sköta deras telefonabonnemang. I stället har han själv tillskansat sig pengar genom att de målsägande betalat in stora belopp till hans och hans närståendes bankkonton.

Men det är inte allt. Han misstänks också ha lurat privatpersoner på hundratusentals kronor genom att inleda kärleksrelationer.

– Det handlar om vad som närmast kan beskrivas som romansbedrägerier. Han har, visar utredningen om hans ekonomi, varken haft möjlighet eller avsikt att betala tillbaka de pengarna han fått av de här personerna, sa åklagare Martin Elofsson.

ANNONS

LÄS MER:Elitdomaren åtalas för flera grova bedrägerier

Misstänks spelat på egen match

GP kunde även rapportera att skulle utredas för eventuellt spelfusk-brott. Nu kommer uppgifter från Sportbladet att domaren misstänks ha spelat på minst en match som han själv dömt.

Det hela ska, enligt tidningen, gjorts med hjälp av en kvinna han haft en relation med, som också är involverad i rättegången.

Domaren själv nekade till detta i samband med ett förhör under onsdagens förhandling.

– Det är allmänt känt att jag inte får spela på matcher. Det har kommit upp att jag skulle ha spelat på egen match. Det skulle jag aldrig göra, säger han.

LÄS MER:Bedrägerimisstänkte elitdomaren är spelberoende

Under förhöret i förhandlingarna berättade domaren om att det var hans spelberoende som fick honom att begå de brott han nu står åtalad inför.

– Jag var övertygad om att jag skulle vinna tillbaka pengar. Min avsikt var hela tiden att betala tillbaka allt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS