Elin Rubenssons babylycka – Göteborg FC-stjärnan är mamma

Nio månaders väntan är över för Elin Rubensson. På Instagram meddelar Göteborg FC:s stjärna att hon blivit mamma.
– Men vi mår alla bra och njuter av bebisbubblan, hälsar hon.

ANNONS
|

Det blev en guldkantad höst/vinter för Göteborg FC som säkrade första SM-guldet i klubbens historia i början av november.

En resa som man fått göra utan ett av lagets absolut största stjärnor, Elin Rubensson. Mittfältaren har nämligen fått se på från sidan då hon väntat sitt första barn.

Nu är den långa väntan över för Rubensson. På Instagram meddelar landslagsstjärnan att hon blivit mamma.

”Välkommen till världen, Frans”, skriver hon tillsammans med en bild på sin nyfödde son.

GP har varit i kontakt med Elin Rubensson, som hälsar att hon inte orkar göra intervjuer än.

– Men vi mår alla bra och njuter av bebisbubblan, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Roberts tillbaka i landslaget – tre månader efter hon blivit mamma

Elin Rubensson fick som konstaterat sätta karriären på paus för att föda. I en tidigare intervju med GP har hon riktat kritik mot hur kvinnliga idrottare kan tvingas välja mellan att föda barn eller fortsätta med karriären.

– Man ska inte behöva fundera på om kontraktet kommer förlängas eller hur klubben kommer agera. Det ska vara lika för alla, sa hon i intervjun.

Att vänta på att föda sitt första barn är såklart en anspänning så god som någon. För Elin Rubensson blev det en extra oro när hon under hösten smittades av coronaviruset.

– Ja, det är klart. Man oroar ju sig för allt, och i och med att det är så nära nu också. Men jag har fått gå på en del extra kontroller och det gör jag fortfarande, och det är inget som ska påverka barnet. Det är mer för egen del, att man vill ha kraften nu, berättade hon för GP.

LÄS MER:Elin Rubensson smittad av coronaviruset – väntar sitt första barn

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS