Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Larsson är tillbaka i Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Johan Larsson är tillbaka i Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Elfsborgs Johan Larsson hyllar IFK Göteborg: ”Spännande lag”

Fyra år utomlands, men nu är den landslagsmeriterade försvarspjäsen Johan Larsson tillbaka i Elfsborg och ska lyfta klubben i sitt hjärta.
En resa som börjar med IFK Göteborg som motståndare. Ett lag som hyllas av Johan Larsson.

Hallå där… Johan Larsson som är en av allsvenskans 25 bästa värvningar. Hur känns det att vara tillbaka i Elfsborg igen efter ett par år på utlandsäventyr?

– Det är kul. Det är mycket som har hänt sedan jag lämnade. Mycket vatten som har runnit under broarna. Det är klart att det är något annat, men jag ser fram emot det här.

Vad är största skillnaden sedan när du lämnade 2015?

– Då pratades det om SM-guld varje säsong och inget annat var tillräckligt om man säger så. Det är nya givar nu, men det är ett ungt och spännande lag så det känns superspännande.

Hur gick dina tankar när du valde att komma tillbaka till Elfsborg?

– Jag har länge haft en tanke att den dagen jag väljer att komma tillbaka så vill jag göra det för att bidra. Jag vill inte komma hem bara för att jag kan eller har gjort någonting här tidigare. Jag vill tävla och vara en bra spelare i allsvenskan och det känner jag definitivt att jag kan vara nu. Det passade bra efter ett halvknackigt år som startade i Frankrike och sedan ett halvår i Bröndby som inte blev som jag tänkt. Det här var den överlägset bästa lösningen.

Johan Larsson bar lagkaptensbindeln senast han tillhörde Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Johan Larsson bar lagkaptensbindeln senast han tillhörde Elfsborg. Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Du kommer hem från en tid i större klubbar utomlands, hur stor press känner du att det ligger på dig?

– Press kommer alltid på något vis. Jag har spelat i en klubb i Danmark med överlägset mest fans så det har man väl på något sätt vant sig vid, men den största pressen kommer alltid från en själv. Folk får tycka vad de vill, så länge Elfsborg som klubb är nöjd och vi tar tre poäng så är jag en del i det. Press är också någonting som jag trivs med och som jag vill leverera utifrån.

Ni inleder säsongen mot IFK Göteborg. Vad tänker du om den matchen och Blåvitt som värdemätare?

– Det är ett spännande lag som varit inne lite på samma bana som Elfsborg den senaste tiden och haft det lite halvknackigt, men har lyft på slutet. Speciellt förra säsongen såg det väldigt vettigt ut. De har en duktig tränare som har satt in ett nytt system i Göteborg och man spelar kanske en lite mer attraktiv fotboll än man gjort tidigare. Det blir en värdemätare helt klart.

Vad tror du om era chanser den här säsongen?

– Vi kikar uppåt i tabellen. Sedan får man komma ihåg att det är en resa som börjat, men det ser spännande ut och vi vill vara ett lag att räkna med i år. Vi vill inte falla i genom som senaste två åren utan ett stabilt lag som folk får räkna med lite mer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.