Elfsborg tappade segern i andra halvlek

|

Elfsborg hade 2–0 i början av den andra halvleken. Det såg ut som att boråsarna skulle få med sig tre poäng hem från Falkenberg. Men två hemmamål på mindre än två minuter förstörde deras resa till Halland.

–Det känns helt orimligt. Vi skapar massvis med chanser och vi har kontroll på det, sa Viktor Claesson efteråt.

Mål av Marcus Rohdén och inhopparen Viktor Prodell gav 2–0-ledning i 52:a minuten. Sju minuter senare var lagen lika igen.

–Det känns som att vi har allt spel, men så får de två fasta situationer och gör mål på dem. Det är väldigt tungt just nu.

Utöver alla målchanser kunde Elfsborg ha fått några fler lägen. Men domaren Bojan Pandzic vinkade avvärjande vid situationer i båda straffområdena.

–Jag vill egentligen inte uttala mig om domarna. Men det var lite svårt att veta i vilka situationer som det skulle blåsas och inte. Samtidigt är det inte det som avgör.

Claesson kunde ha avgjort matchen i slutminuterna, men han fälldes i skottögonblicket. Det var ett av de där tillfällena när Pandzic valde att fria.

–Jag blir stämplad på hälen när jag bara ska raka in bollen i mål. Jag tycker att jag ska få straff med mig där.

Det är andra gången på en vecka som Elfsborg tappar till oavgjort. I Europa League-kvalet mot finska Lahti blev det också 2–2. Då ledde boråsarna två gånger utan att vinna.

–Vi gör en bra prestation här i Falkenberg i alla fall. Vi får ta med oss det och hoppas att vi kan hålla några fler nollor framöver. Vi måste täppa till, sa Viktor Claesson.

Elfsborg hade bara spelat två matcher på naturgräs tidigare i år. Båda gångerna blev det förlust med 0–1 – mot Halmstad och IFK Göteborg. Den här gången blev det i alla fall en poäng.

Tränaren Magnus Haglund var missnöjd med försvarsspelet och pratade snarare om två tappade poäng.

–När Falkenberg får en snabb reducering fylls de med självförtroende och energi. Då är de med i matchen igen. På hörnan när de kvitterar är vi inte uppmärksamma. Vi får inte tag i dem där. Det var bittert att åka härifrån med bara en poäng.