Måljubel senast Häcken spelade på Gamla Ullevi, segermatchen mot Kalmar FF.
Måljubel senast Häcken spelade på Gamla Ullevi, segermatchen mot Kalmar FF.

El Kabir spelklar till derbyt

ANNONS
|

Mittbacken Emil Wahlström klev av Häckens träning på söndag förmiddag med smärta i ljumsken. Men både han själv och tränare Peter Gerhardsson räknar med honom mot IFK Göteborg i morgon.

– Det är ingen idé att köra ett hundra procent på träning i dag. Jag har ändå kunnat spela alla matcher. Jag har ju haft lite problem med mina höfter så det är mer att jag får känna efter lite och inte göra något dumt, säger Emil Wahlström.

En som tränade för fullt på det matchförberedande passet var anfallaren Moestafa El Kabir. Häckens naprapat, Göran Fridlund, behandlade El Kabir före och efter träningen och konstaterade att lårmuskeln är helt redo för spel, att det inte ens går att provocera fram smärta nu.

ANNONS

Simon Gustafson och Carlos Strandberg var tillbaka på Gothia Park Academy efter P19-landslagets EM-kval, där förlust i den första gruppspelsmatchen mot Bulgarien till slut blev avgörande för att Sverige missar EM.

– Roliga matcher men synd att vi inte gick vidare. Jag tycker vi hade kvaliteterna för det, säger Simon Gustafson.

Mittfältaren dominerade sedan i segermatchen mot Italien, med två mål och ett assist när Sverige vände 0–1-underläge till seger med 3–1.

– Det får man ändå vara nöjd med, säger Gustafson.

I morgon väntar derbyt mot IFK Göteborg – poäng där och Häcken går till VM-uppehåll som bäst i stan och bra med i den allsvenska toppstriden.

– Jag tycker vi ska stå på oss. Presterar vi bra har vi stor chans att vinna. Men de är jävligt giftiga också, så det gäller att inte bjuda på något, säger Simon Gustafson.

ANNONS