Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Ekonomin satte punkt för Göteborgs FC och Olivia Schough

Olivia Schough vill kunna leva på fotbollen, det kan hon inte göra i Göteborg FC. Det är anledningen till att hon väljer att lämna klubben, berättar hon för Aftonbladet.

Göteborgs-Posten kunde i december berätta att Olivia Schough var på väg bort från Göteborg FC, 27-åringen ville inte förlänga kontraktet. För Aftonbladet berättar hon nu att anledningen till det är att de båda parterna inte kom överens ekonomiskt.

LÄS MER: Storstjärnan ser ut att lämna GFC

– Det har varit så frustrerande eftersom jag ville vara kvar i Göteborg. Jag har trivts väldigt bra. Men jag kände till slut att det inte kommer att lösa sig, att situationen var ohållbar, säger Schough till tidningen.

Diskussionerna mellan klubben och Schough har pågått sedan i somras och i juni fick hon ett kontraktsförslag på två år. Hon var dock missnöjd med kontraktet, eftersom det enligt henne själv bara var en ”marginell höjning” av lönen. Dessutom skulle hon behöva en ny hyreslägenhet och med de kostnaderna funkade det inte ekonomiskt.

– Förslag om lägenhet fick vi i slutet av november och först då kunde vi ta ställning till helhetssituationen. Jag insåg snabbt att med den nya lägenheten och hyran för den skulle totalen bli sämre, säger hon till Aftonbladet.

Ohållbar situation

GFC:s sportchef Lasse Svensson har tidigare berättat för GP om kontraktsdiskussionen.

– Vad gäller Olivia så är det givetvis tråkigt. Vi har hela tiden utgått från att Olivia skulle bli kvar hos oss och jag har haft uppfattningen att även Olivia ville vara kvar. Vi har fört diskussioner med hennes agent i ett halvår, men inte lyckats komma till avslut. De har inte accepterat vårt kontraktserbjudande och vi var till slut tvungna att gå vidare med andra spelare vi fört dialog med. Vår dörr står fortfarande på halvglänt, men förhandlingen är avslutad och för närvarande tror jag inte att Olivia stannar kvar hos oss, säger Lasse Svensson.

Olivia Schough är tydlig med att hon egentligen vill vara kvar i Göteborg, men att situationen inte är hållbar. Vilken klubb som blir hennes nya adress är oklart.

– Det blir en klubb i Sverige. Som jag var inne på tidigare så handlar det inte om att jag ska tjäna massa pengar för då hade jag lätt valt ett utlandserbjudande. Jag fyller snart 28 år och vill ha en lön som jag klarar mig på och som känns skälig. Att jag trivs i klubben är också självklart viktigt, säger hon till Aftonbladet.

GP har sökt Olivia Schough.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.