Ekdal tillbaka från start – bäst direkt: "Kändes jättebra"

Första starten efter nattklubbsskadan. Då var Albin Ekdal bäst i det svenska landslaget mot Italien. – Det kändes jättebra men jag mattades i andra halvlek, säger han.

ANNONS
|

Oscar Lewicki åkte ur startelvan efter en svag insats mot Irland. Ersättare blev Albin Ekdal som direkt visade att han ska spela från start. Mittfältaren var bäst i det svenska landslaget mot Italien.

– Det känns snöpligt att åka på en förlust i sista minuterna. Det var inte så jävla kul. Vi gör en bra match utan att släppa till allt för många chanser. Men vi skapar inte de heta chanserna heller. Vi möter ett starkt försvar, ett väldigt organiserat lag. Vi gör en fullt godkänd match men när utgången blev som det blev så svider det, säger han.

ANNONS

Hur kändes det för egen del?

– Det kändes jättebra i första så som hela laget spelade. I andra mattades vi. Jag vet inte om vi var trötta eller om Italien steppade upp. De tog över mer och det märktes att jag inte spelat på sex veckor. Efter 70-75 så kände jag av det. Men det var en jävligt kul match att spela.

Fortfarande inget skot på mål?

– Vi måste fortsätta hålla i bollen, låta motståndarna springa. Vi gjorde det bra i första. Nu måste vi höja oss lite i avslutslägen, det är det som saknas.

Vad säger du om fansen?

– Det är jävligt coolt! Det är första mästerskapet för mig och det är svårt att förstå hur stort det är.

Hur ser du på matchen mot Belgien?

– Vi går in och ska bara köra mot Belgien. Vi har inget att förlora och vi ser framemot den matchen. Vi går in för att vinna och spelar vi som nu och steppar upp det ännu lite mer så har vi goda chanser.

ANNONS