Ekdal har inte gett upp hoppet om en startplats

Han är ingen startspelare mot Irland enligt Erik Hamrén. Men Albin Ekdal har inte gett upp hoppet. – Allt kan hända på tio dagar, säger han.

ANNONS
|

Ett tag såg det ut som att nattklubbsskadan skulle stoppa Albin Ekdal från EM-slutspelet i Frankrike. Ett stort ärr på ryggen samt att han tappade mycket blod ställde till det. Men Hamrén tog med Ekdal i den slutgiltiga EM-truppen, även om han inte ser Ekdal som någon startspelare mot Irland i den svenska premiären.

– Rätt väntat efter de senaste veckorna jag har haft. Det var inget som överraskade mig, vi hade ett snack innan om det. Samtidigt sa han att allt kan hända under tio dagar. Tränar jag på bra så har jag chansen att spela från start, säger Ekdal.

ANNONS

Hur känns det då? Känner du av skadan?

– Jag tränade för fullt igår och kände inte av ryggen. Har man ett stort ärr som drar och stramar, framförallt när man spelar fotboll så är det inte en jättebekväm känsla. Men det har succesivt försvunnit och nu känner jag inte av det alls. Jag tänker inte alls på skadan.

Var du någon gång osäker på om du skulle få följa med till EM?

– Klart man var lite osäker. Men jag har känt under de senaste veckorna att träningen har gått väldigt bra. Jag har känt mig pigg i allt jag har gjort under de senaste veckorna.

Stora delar av förberedelserna försvann för Ekdal som låg inne på sjukhus i ett par dagar efter skadan. Något som inte ska ha påverkat hans form allt för mycket enligt honom själv.

– Vi tränar för fullt varje dag och man får komma i den form man kommer. Jag känner mig i hyfsad form, bolltouchen sitter där och så mycket har jag inte tappat. Sen är det klart att det inte varit en optimal förberedelse, det vet alla, jag också. Därför är jag glad att jag är med i truppen. Nu får jag tio dagar på mig att komma i så bra slag som det går.

ANNONS

– Sen får vi se om jag startar eller inte. Tio dagar kvar och allt kan hända på tio dagar.

Blir det någon speltid mot Wales på söndag?

– Svårt att säga, jag vill ha speltid men hur mycket jag får vet jag inte. En halvlek hade varit perfekt, får jag mindre så köper jag det också.

ANNONS