Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Eftersom jag inte är någon riktig spanjor – så kritiserar ni mig"

Den spanske stjärnan Diego Costa är upprörd. Han hävdar att han får mer kritik eftersom han inte är någon ”riktig” spanjor. – Jag blir alltid kritiserad på ett speciellt sätt, säger han.

Chelsea-anfallaren är född i Brasilien men valde att spela för Spanien under 2013. I onsdags hoppade han in i Spaniens 2-0 seger mot Belgien. Efter matchen i den mixade zonen var dock Costa upprörd – på de spanska journalisterna.
– Ni borde titta på min insats i denna träningsmatchen, jag tyckte jag gjorde det bra. Om jag hade spelat för Real Madrid eller Barca, då hade ni sagt att jag gjorde en bra match. Men eftersom jag inte är någon ”riktig” spanjor, så blir jag alltid kritiserad på ett speciellt sätt, säger han enligt Daily Mail.
– Jag kommer inte att ändra på mig, inte ens när jag får kritik. Det stämmer att jag gör fel ibland men jag behöver ingen annan som berättar det för mig. Jag har självkritik. Mina lagkamrater litar på mig.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter sitt utspel mot de spanska journalisterna så lugnade Diego Costa ner sig. Istället valde han att hylla den nye Chelsea-tränaren Antonio Conte, för hans intåg i klubben.
– Han gör ett väldigt bra jobb. Han har börjat starkt och att vinna matcher i Premier League ger mig tro.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.