Richard Yarsuvat jublar efter 4-1 under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan GAIS och Eskilsminne. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Efterlängtad målfest för Gais

Nyförvärven Nikola Ladan och Richard Yarsuvat fick göra sina första mål för Gais, som avlutade cupspelet med en storseger. 4–1 mot Eskilsminne innebar en efterlängtad islossning i målproduktionen.

|

Gais kom till start efter 0–4 mot Östersund och 0–3 mot Häcken och hade därmed ingen chans att gå vidare i cupen. Däremot var matchen mot division 1-laget Eskilsminne ett utmärkt tillfälle att visa att laget är på väg åt rätt håll under nye tränaren Stefan Jacobsson – och kanske framför allt att börja göra lite mål, vilket minst sagt varit en bristvara under försäsongen.

På ett blåsigt och regnigt Valhalla var det också hemmalaget som tog hand om bollinnehavet, och man skapade en hel del halvchanser och hörnor utan att kunna förvalta dem. I stället var det gästerna som hade de vassaste chanserna och tvingade Gais-målvakten Mathas Karlsson till två frilägesräddningar. Eskilsminne tog också ledningen efter att Boris Lumbana förlorat en närkamp – där han förmodligen borde haft frispark – och ett inlägg nådde Isak Petersson som enkelt rullade in 1–0 i minut 24.

En kvart senare tog Lumbana revansch när han efter en nickskarv från August Wängberg klev fram och tryckte in kvitteringen. Rättvis sett till spelet, och efterlängtat med tanke på att det var årets blott andra mål, i den sjunde matchen.

Kort därefter borde man tagit ledningen, men Mervan Celik lyckades missa mål från nära håll. 1–1 i halvtid, således.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Richard Yarsuvat tacklades omkull och domaren pekade på straffpunkten. Nikola Ladan klev fram och satte säkert 2–1.

Med halvtimmen kvar visade Mervan Celik lite av gamla takter när han på egen hand iscensatte en omställning, fintade bort siste försvararen och smekte in in 3–1 i bortre krysset.

3–1 och Islossningen var ett faktum. Bara minuter senare kom Richard Yarsuvat fri och placerade kallt in 4–1. Den forne skyttekungens (2017, Superettan) första mål för Gais.

Gais slutade därmed tre i gruppen, efter Häcken och Östersund.

Så startade Gais: Mathias Karlsson - Calle Nyström, Boris Lumbana, Charlie Weberg – August Wängberg, Nikola Ladan, Predrag Randjelovic, Niclas Andersén – Joackim Åberg, Richard Yarsuvat, Mervan Celik.